Casale del Giglio - Antinoo Bianco 0,75 l
kód: 42298

522,72 Kč
S DPH 4-7 dnů

V roce 1907 byl vykreslen basreliéf zobrazující mladého Antina, favorita římského císaře Publius Aelius Hadrian, který vyřezal dvě zralé hrozny vína z keře. Zde je název vína Antinoo. Víno plné zlata. Aroma vína je složitá, bohatá na omamné látky s tóny medu, heřmánku, vlašských ořechů a vanilky. Chuť je velmi elegantní, s horkými tóny a velice perzistentní.

Klasifikace: IGT
Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.
Vinifikace: Ruční sběr s mimořádnou pečlivostí, aby nedošlo k narušení struktury hroznů. Neprodleně po sklizni jsou hrozny dopraveny do sklepa, kde se odděleně jemně lisují. Mošt se ochladí na 12 – 13°C, aby se sedimenty přírodně usadily na dně fermentační nádoby. V okamžiku, kdy teplota ve fermentačním tanku dosáhne 18°C je mošt přečerpán do 500 litrových sudů z akátového dřeva nebo do Tonneaux, kde dochází k fermentaci. Obě odrůdy se vinifikují odděleně. Chardonnay fermentuje v malých dubových sudech. Po scelení víno dozrává 6 – 12 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Telecí, světlá masa, drůbež, králík a pečené ryby.
Teplota servisu: 10-12°C
Obsah alkoholu: 13,5%