Casale del Giglio - Satrico 0,75 l
kód: 42297

277,70 Kč
S DPH 4-7 dnů

Satrico převzalo jméno antického města Satricum. Archeologické vykopávky dokazují osídlení již v 9. století před Kristem. Pozůstatky chrámu Mater Matuta jsou stále k vidění nedaleko Casale del Giglio. Netradiční bílé víno z odrůd Chardonnay, Sauvignon a Trebiano Giallo, pocházející z přímého okolí města Řím, místa, kde již 900 let před naším letopočtem bývala stejnojmenná vesnice. Bílé víno s jasnou barvou a jemnými zelenkavými odlesky a příjemným svěžím ovocným aroma. Na chuti lehké a ovocné a tóny čerstvě utržených plodů se stále živou kyselinkou a velmi jemnou bylinnou hořčinkou v dochuti. Elegantní a harmonické.

Klasifikace: IGT
Poloha: Lazio, Střední Itálie, cca 50 kilometrů jižně od Říma. Nedaleko moře, které má velký vliv na místní mikroklima. Půdy jsou bohaté, převážně jílovité.
Vinifikace: Všechny odrůdy jsou vinifikovány separátně. Po sběru jsou selektovány jen nejkvalitnější bobule, které jsou následně jemně lisovány. Mošt odtéká samotokem do nerezových nádob, kde při nízkých kontrolovaných teplotách fermentuje mezi 7 – 8 dny. Po scelení víno dozrává v nerezových tancích.
Gasto párování: Antipasti, saláty, zelenina a ryby.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 13%