-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Borgo Scopeto - Chianti Classico Riserva 0,75 l
kód: 43650
457,38 Kč
S DPH
4-7 dnů
Své jméno získalo podle historické vesničky, jež byla ovšem v 15. století opuštěna. Dnes symbolizuje nejdůležitější vinici sklepa. Je velmi tradičním Chianti produkované jen z odrůdy Sangiovese. Aroma vína překvapí svým ovocným charakterem, který připomíná velmi zralé třešně a višně v doprovodu tónů ušlechtilého dřeva, cedru a tabáků. Spolu s kořením a toskánskými bylinami. V chuti je pak velmi plné a dlouhé se strukturovanou tříslovinou a kvalitní kyselinkou. Je dlouhé a mocné.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico. Vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli. Podloží bohaté na kamení. Nadmořská výška vinic: 350 – 420m.n.m.. Sběr hroznů je ryze z CRU vinice Misciano.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a přísná selekce. Fermentace probíhá při 28-30°C po dobu 6 dnů. Promíchávání matolin a přelévání přes slupky aby došlo k vyextrahování aromatických i chuťových složek. Víno pak leží na slupkách dalších 15 dní. Zrání probíhá 24 měsíců v 30hl dubových sudech ze slovinského dubu v kombinaci s 500l sudy z francouzského dubu tonneaux. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.
Gasto párování: Steaky, grilovaná červená masa a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Toskánsko, srdce oblasti Chianti Classico. Vinice v Castelnuovo Berardenga a Vagliagli. Podloží bohaté na kamení. Nadmořská výška vinic: 350 – 420m.n.m.. Sběr hroznů je ryze z CRU vinice Misciano.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů a přísná selekce. Fermentace probíhá při 28-30°C po dobu 6 dnů. Promíchávání matolin a přelévání přes slupky aby došlo k vyextrahování aromatických i chuťových složek. Víno pak leží na slupkách dalších 15 dní. Zrání probíhá 24 měsíců v 30hl dubových sudech ze slovinského dubu v kombinaci s 500l sudy z francouzského dubu tonneaux. Dále víno dozrává v láhvi 3 měsíce.
Gasto párování: Steaky, grilovaná červená masa a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%