-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Castello Colle Massari - Colle Massari Montecucco Rosso Riserva 0,75 l
kód: 38025
522,72 Kč
S DPH
4-7 dnů
Montecucco je poměrně novou oblastí s apelačním označení DOC. Je to nejjižnější část Toskánska mezi Montalcinem a Scansanem. Jedná se o cuvé tradičních odrůd Sangiovese, Ciliegiolo a malého podílu Cabernetu Sauvignon. Barva je viskózní sytě rubínová až neprůhledná s odlesky fialové. Aroma je velice bohaté s tóny zralých černých třešní, bobulového ovoce, cedru, tabáku a hořké čokolády. V chuti se projevuje jeho bohatost. Bohaté na tanin s plným až nekončícím tělem. Plné a mohutné s dlouhou dochutí. Excelentní!
Klasifikace: DOC
Poloha: Zóna Montecucco, mezi Montalcinem a Scansanem. Vinice v nadmořských výškách kolem 300m.n.m.. Půdy jsou zde bohaté především na vápence, slíny, jíl, štěrk a železo.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Fermentace a rmutace v nerezových tancích 25 – 30 dnů při teplotách mezi 27 – 30°C. Malolaktická fermentace v nerezových tancích. Víno zraje 18 měsíců v dubových sudech Barrique a Tonneaux, 50% nové a 50% druhé a třetí plnění. Dozrává v láhvi 12 měsíců.
Gasto párování: Hovězí maso, zvěřina a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Zóna Montecucco, mezi Montalcinem a Scansanem. Vinice v nadmořských výškách kolem 300m.n.m.. Půdy jsou zde bohaté především na vápence, slíny, jíl, štěrk a železo.
Vinifikace: Ruční sběr plně vyzrálých hroznů. Jemné lisování. Fermentace a rmutace v nerezových tancích 25 – 30 dnů při teplotách mezi 27 – 30°C. Malolaktická fermentace v nerezových tancích. Víno zraje 18 měsíců v dubových sudech Barrique a Tonneaux, 50% nové a 50% druhé a třetí plnění. Dozrává v láhvi 12 měsíců.
Gasto párování: Hovězí maso, zvěřina a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%