-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Lamole di Lamole - Chianti Classico Riserva 0,75 l
kód: 432
620,73 Kč
S DPH
4-7 dnů
Jedno z nejznámějších červených vín Itálie původem ze srdce Toskánska, oblasti nazývané chianti classico, rozprostírající se mezi městy Siena a Florencie. Odrůda sangiovese,která tvoří toto víno, je vůbec jednou z nejstarších a nejdůležitějších italských odrůd révy vinné. Barva vína je ryze rubínová. Aroma zralých černých třešní a višní s nádechem ušlechtilého dřeva. V chuti je plné s dobrou stavbou těle a strukturovaným ovšem jemným taninem. Bohaté, opulentní a dlouhé víno.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Srdce oblasti Chianti Classico, vesnička Greve in Chianti. Vinice na svazích udolí Greve in Chinati s jižní expozicí situované v nadmořské výšce mezi 360 – 500m.n.m.. Podloží bohaté na kamení, písek a druh břidlice zvané “Galestro.”
Vinifikace: Ruční sběr hroznů při jejich plé vyzrálosti. Tradiční delší rmutace 16 dnů. Fermentace při kontrolované teplotě 26°C. Malolaktická fermentace neprodleně po alkoholovém kvašení. Víno zraje 2 roky ve velkých tradičních dubových sudech Botto o objemu 50/70 hektolitrů. Dále dozrává 6 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Steaky a grilovaná červená masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Srdce oblasti Chianti Classico, vesnička Greve in Chianti. Vinice na svazích udolí Greve in Chinati s jižní expozicí situované v nadmořské výšce mezi 360 – 500m.n.m.. Podloží bohaté na kamení, písek a druh břidlice zvané “Galestro.”
Vinifikace: Ruční sběr hroznů při jejich plé vyzrálosti. Tradiční delší rmutace 16 dnů. Fermentace při kontrolované teplotě 26°C. Malolaktická fermentace neprodleně po alkoholovém kvašení. Víno zraje 2 roky ve velkých tradičních dubových sudech Botto o objemu 50/70 hektolitrů. Dále dozrává 6 měsíců v láhvi.
Gasto párování: Steaky a grilovaná červená masa.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%