Donatella Cinelli Colombini - Brunello di Montalcino Prime Donne selection 0,75 l
kód: 36998

1 551,83 Kč
S DPH 4-7 dnů

Jedno z největších vín Itálie produkované čistě z klasické tradiční odrůdy Sangiovese. Prime Donne je vínem ženské ruky a je to vlajkovou lodí vinařství. Barva je rubínová a zráním přechází do cihlové. Opojné aroma evokuje nespočet vůní, koření, bobulové ovoce, třešně, višně, cedrové dřevo, tabák, kůži a tradiční Toskánské bylinky. V chuti mistrně vybalancované s pevnou kostrou a silným tříslem. Mohutné, veliké Brunello, které má až nekončící dochuť.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Toskánsko, Montalcino, Casato Prime Donne. Vinice obléhají usedlost. Selekce nejlepších hroznů z vinic Sant Antonio, Vacca Ardita, Pero a nejstarší Vignone. Na produkci pracují pouze ženy, jedná se o vlajkovou loď vinařství. Při výrobě konzultují nejvýznamnější degustátorky a vinařky ženy v oboru, i několik Master of Wine.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů od poloviny do konce září do 15 října, do malých bedýnek ( 20 kg ). Tradiční dlouhá rmutace, fermentace v nerezových tancích, 16 dní. Víno zraje ve velkých dubových sudech Tonneaux o objemu 5 hl, dále dozrává v 15 hl sudech z dubu Allier a slovinského dubu.
Gasto párování: Grilovaná červená masa, zvěřina a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%