-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Cecchi - Chianti Classico Riserva di Famiglia 0,75 l
kód: 37462
571,73 Kč
S DPH
4-7 dnů
Chianti produkované téměř výhradně z odrůdy Sangiovese. Jedná se o Riservu, která se produkuje jen v nejlepších ročnících. Barva vína je intenzivní rubínová a vysoce viskózní. Aroma připomíná plně vyzrálé černé třešně s nádechem cedrového dřeva, tabáku a kůže. V chuti strukturované s tradičně dobrou kyselinkou, ovocné s velmi dlouhým dozvukem. Pevná tříslovina ho předurčuje k dlouholetému zrání.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Toskánsko, v srdci oblasti Chianti Classico DOCG, vinice přímo ve vesničce Castellina in Chianti. Zásadité, alkalické podloží s velkým podílem kamení. Nadmořská výška vinic: 250m.n.m.. Hustota výsadby: 5000 keřů/ha. Výnosnost: 6t/ha. Systém vedení révy: Cordon. Produkce jen v nejlepších letech, když hrozny dosáhnou nejvyšší kvality pro produkci Chianti Classico Riserva.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v prvních dnes v říjnu. Tradiční delší rmutace hroznů. Fermentace v nerezových tancích při teplotě 28°C po dobu 18 dní. Víno zraje v dubových sudech větších rozměrů a v sudech Barrique z francouzského dubu 12 měsíců. Následně dozrává v láhvi.
Gasto párování: Grilovaná masa, pečená masa a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%
Poloha: Toskánsko, v srdci oblasti Chianti Classico DOCG, vinice přímo ve vesničce Castellina in Chianti. Zásadité, alkalické podloží s velkým podílem kamení. Nadmořská výška vinic: 250m.n.m.. Hustota výsadby: 5000 keřů/ha. Výnosnost: 6t/ha. Systém vedení révy: Cordon. Produkce jen v nejlepších letech, když hrozny dosáhnou nejvyšší kvality pro produkci Chianti Classico Riserva.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v prvních dnes v říjnu. Tradiční delší rmutace hroznů. Fermentace v nerezových tancích při teplotě 28°C po dobu 18 dní. Víno zraje v dubových sudech větších rozměrů a v sudech Barrique z francouzského dubu 12 měsíců. Následně dozrává v láhvi.
Gasto párování: Grilovaná masa, pečená masa a steaky.
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%