Ca´del Bosco - Cuvée Prestige Rosé 0,75 l
kód: 42603

1 208,79 Kč
S DPH 4-7 dnů

Elegantní a jemné šumivé víno z oblasti Lombardia. Jedná se o spojení odrůd pinot noir a chardonnay. Pinot dává vínu jednak jemnou růžovou barvu a zároveň také půvabnou ovocnost čerstvých bobulí, malin jahod a ostružin. V chuti je víno osvěžující díky kyselince, jež mu dodává odrůda chardonnay. Projeví se lehké tóny opékané briošky a másla spolu s ovocem. Perlení je díky dlouhému zrání velmi jemné a dlouhotrvající.

Klasifikace: Franciacorta DOCG
Poloha: Severozápad Itálie, region Lombardia. Vinice mají průměrné stáří kolem 29 let. Veškeré vinohrady se nacházejí v aglomeraci vesnic Cazzagno San Martino, Iseo, Erbusco a Passirano. Sklízí se v první polovině října. Výnos činní 7200kg z hektaru, což je 4250 litrů moštu.
Vinifikace: Ruční sklizeň hroznů. Obě odrůdy jsou vinifikovány separátně. Pinot Nero prochází krátkým macerováním se slupkami k získání barvy. Tento proces probíhá mezi 24 - 36 hodinamy. Fermentace moštu probíhá v dubových sudech i nerezových tancích, při kontrolovaných teplotách. Chardonnay zraje jen v nerezu. Po osmi měsících ležení se přechází k blendování vína. Následně se víno lahvuje a zraje spolu s kvasinkami 30 měsíců při stálé teplotě 12°C. Teprve poté se zátky odstřelují a uzavírají do finální podoby.
Gasto párování: Aperitiv, slavnostní příležitosti a ústřice.
Teplota servisu: 6-8°C
Obsah alkoholu: 12,5%