Ca´del Bosco - Ca'del Bosco Chardonnay 0,75 l
kód: 37537

1 927,53 Kč
S DPH 4-7 dnů

První ročník přišel na trh v roce 1983 aby se popasovalo s velkými víny z ostatních vinařských zemí (velká Chardonnay z Burgundska...). Velké bílé víno odrůdy Chardonnay hluboké zlatožluté barvy, vysoce viskózní s intenzivním a bohatým aroma, které evokuje tóny vyzrálého exotického ovoce, jemného koření, vanilky, másla a toastu. Chuť je stejně bohatá jako vůně a nabídne nekonečnou paletu vjemů. Intenzivní, oslovující a podmanivé víno, považované za jedno z největších Chardonnay nejen Itálie.

Klasifikace: DOC
Poloha: Severozápad Itálie, region Lombardia. Vinice mají průměrné stáří okolo 30 let. Veškeré vinohrady se nacházejí v aglomeracích Erbusco a Corte Franca. Výnos z hektaru je maximálně 6700kg hroznů, cca 3800 litrů moštu.
Vinifikace: Ruční sběr do přepravek o obsahu max. 17 kilogramů. Hrozny jsou velice úzkostlivě selektovány již při svém sběru. Mošt je ponechán v kontaktu se slupkami 24 hodin, aby byl získán co možná nejvyšší extrakt. Alkoholická fermentace probíhá v sudech typu Barrique. Část vína následně podstupuje malolaktickou fermentaci. Poté víno zraje v nových dubových sudech dalších 10 měsíců.
Gasto párování: Humr, ryby a pokrmy s lanýži.
Teplota servisu: 10-12°C
Obsah alkoholu: 13%