-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Domini Veneti - Amarone della Valpolicella Classico Riserva Mater 2012 0,75 l
kód: 43485
3 348,68 Kč
S DPH
4-7 dnů
Toto Amarone je výsledkem dlouholetých zkušeností všech subjektů, které se zabývají výrobou. Hrozny pocházejí z vinic Jago a jsou jen to nejlepší z roku. Amarone Mater se produkuje pouze v letech, kdy hrozny dosahují limitu nejlepší zralosti, pouze v těch nejlepších letech. Vyráběli se pouze v letech 1990, 1995, 1995, 2000, 2003, 2004 a 2008. Označení štítku ukazuje silný vztah vína k Matce Zemi. Jejím tvůrcem je umělec Gianni Burato. Garnetově zbarvené víno s intenzivní vůní připomínající třešeň, švestku, vanilku a rebarboru. Tato vůně je pouze pomíjivá. Chuť vína je plná a nekonečná s poznámkami ze sušeného ovoce, vanilky, ušlechtilého dřeva a vlašských ořechů.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v zóně zvané Jago, v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 200 – 250m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence s aluviálními pozůstatky. Vesměs vulkanického původu. Selekce hroznů z jihovýchodní expozice. Stáří vinic 25 let. Hustota výsadby 2200 keřů. Výnosnost jen 40 hl.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů začátkem října. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 130 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují v průběhu února. Rmutace 35 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers po dobu 36 měsíců. Používá se jen nové dřevo. Nadále dozrává v láhvi 12 měsíců. Nefiltruje se.
Gasto párování: Vyzrálé sýry, silné omáčky, pečená masa a meditativní víno.
Teplota servisu: 18°C
Obsah alkoholu: 17%
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v zóně zvané Jago, v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 200 – 250m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence s aluviálními pozůstatky. Vesměs vulkanického původu. Selekce hroznů z jihovýchodní expozice. Stáří vinic 25 let. Hustota výsadby 2200 keřů. Výnosnost jen 40 hl.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů začátkem října. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 130 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují v průběhu února. Rmutace 35 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers po dobu 36 měsíců. Používá se jen nové dřevo. Nadále dozrává v láhvi 12 měsíců. Nefiltruje se.
Gasto párování: Vyzrálé sýry, silné omáčky, pečená masa a meditativní víno.
Teplota servisu: 18°C
Obsah alkoholu: 17%