-
Potraviny
-
Těstoviny
- Sýry a mléčné produkty
- Maso a uzeniny
- Olivy
- Olej a ocet
- Káva, sladké a ořechy
- Rajčatové produkty
- Koření
- Mořské plody
- Speciality
- Rýže a luštěniny
- Bramborové noky
- Dresinky a pesta
- Houby a lanýže
- Nakládané potraviny
- Ovoce
- Mouka
- Dezerty
- Polévky
- Pečivo
- Pro pizzerie
-
Těstoviny
- Sýry
- Maso a uzeniny
- Alkohol
- Speciality
- Kontakt
Domini Veneti - Amarone della Valpolicella Classico 0,75 l
kód: 798
963,77 Kč
S DPH
4-7 dnů
Víno má granátovou barvu, která intenzivní vůni připomíná třešeň, švestku, vanilku a rebarboru. Používá se pro každý herní produkt zbývající po dobu 120 dní, je zralý po dobu 18 měsíců v sudech. Dodává se s jemnou, elegantní, suchou a trvalou. Starožitné rustikální vybavení s pevným sloupkem je dlouhotrvající kapacitou.
Klasifikace: DOCG
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 100 – 350m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence. Vesměs vulkanického původu.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů začátkem října. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují začátkem února. Rmutace 30 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá z části v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers a z části ve velkých sudech o objemu 50 hektolitrů. Další zrání v láhvi 6 měsíců.
Gasto párování: Silné omáčky, červená masa, zvěřina a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 18°C
Obsah alkoholu: 15,5%
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 100 – 350m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence. Vesměs vulkanického původu.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů začátkem října. Selekce nejlepších hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují začátkem února. Rmutace 30 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá z části v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers a z části ve velkých sudech o objemu 50 hektolitrů. Další zrání v láhvi 6 měsíců.
Gasto párování: Silné omáčky, červená masa, zvěřina a vyzrálé sýry.
Teplota servisu: 18°C
Obsah alkoholu: 15,5%