Domini Veneti - Amarone Valpolicella DOCG BIO 0,75 l
kód: 42993

1 176,12 Kč
S DPH 4-7 dnů

Dávala granátovou barvu, dala intenzivní vůni jako žádost, švestku, vanilku a rebarboru. Používá se pro každý herní produkt zbývající po dobu 120 dní, je zralý po dobu 18 měsíců v sudech. Dodává se s jemnou, elegantní, suchou a trvalou. Starožitné rustikální vybavení s pevným sloupkem je dlouhotrvající kapacitou. Kromě obrovské koncentrace je také vzácná kořeněná kyselina, která dělá potěšení jedinečnou.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Polohy v samém srdci zóny Valpolicella Classico v terasovitých kopcích v okolí Negraru. Nadmořské výšky mezi 100 – 350m.n.m.. Půdy jsou různorodé s příměsí slínů, vápence. Vesměs vulkanického původu. Velmi omezená produkce s plnou certifikací BIO.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v druhé polovině října. Selekce hroznů, které jsou následně skládány na slaměné rohože a sušeny 120 dní dokud nedosáhnou požadované koncentrace. Sušené hrozny se odzrnkují a lisují začátkem února. Rmutace 30 dní. Fermentace v nerezových tancích mezi 12 – 23°C. Ruční promíchávání matolinového klobouku minimálně 3x denně. Kompletní malolaktická fermentace. Zrání vína probíhá z části v sudech Barrique, výhradně francouzské duby Allier a Nevers a z části ve velkých sudech o objemu 50 hektolitrů. Další zrání v láhvi 6 měsíců.
Gasto párování: pečená kachna, zvěřina, pečená masa, výrazné omáčky, vyzrálé sýry
Obsah alkoholu: 16%