Amarone Classico

Víno granátově syté barvy, silné vůně připomínající višně, švestky, vanilku a rebarboru. Hrozny, které se používají k výrobě, se nechávají 120 dní sušit, aby dosáhly vyšší koncentrace. V paletě vůní najdete i tóny ořechů, čajových lístků a sladkého koření. V chuti je víno velmi výrazné s minerálním charakterem, ovšem koncentrované s náznaky červeného bobulového ovoce a vanilky. Je dlouhé, plné s jemnými tříslovinami a harmonickou kyselinkou. Velké víno.

Vinařství: Bertani
Oblast: Veneto
Odrůdové složení: Corvina, Rondinella
Klasifikace: DOC
Poloha: Hrozny pocházejí z Tenuta Novere ve vesnici Arbizzano di Negrar, tedy ze srdce oblasti Valpolicella Classico. Půdy jsou vápenaté s příměsí slínu. Hustota výsadby: 5000 keřů/ha. Systém vedení: Guyot.
Velikost lahve: 0,75 l

VINIFIKACE

Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Po pečlivé selekci hroznů jsou přepravovány do sušících místností, kde jsou uloženy tak aby se jednotlivé hrozny nepřekrývaly, do bambusových regálů. Sušení hroznů probíhá po dobu 120 dnů. Teprve poté dosáhnou správné koncentrace. V polovině ledna jsou hrozny odstopkovány a lisovány. Maceraci probíhá při nízké teplotě cca 4-5°C po dobu 20 dnů. Poté probíhá pomalá macerace dalších 30 dní při teplotě 18°C. Amarone dále zraje v dubových sudech ze slovanského dubu o objemu 60hl dalších 6 let. Finální dozrávání probíhá dalších 12 měsíců v láhvi.

MD2A2308_low

Spotřebitelské balení: 750ml
Kontaktujte nás