Mamete Prevostini - Valtellina Superiore Sassella "Sommarovina" 2016 0,75 l
kód: 44873

882,09 Kč
S DPH 4-7 dnů

Vína Valtellina jsou horská vína s velmi dobrou mineralitou a kyselinkou, kterou čim propůjčuje zdejší odrůda Nebbiolo, místními nazývané jako Chiavennasca. Sassela označuje jednu z nejkvalitnějších místních podoblastí a slovo Sommarovina označuje CRU vinici, ze kterých se hrozny sklízí. Barva vína je rubínová s granátovými odlesky a. Aroma vína je velmi čerstvé s náznaky červeného ovoce, ibišku a růží s náznaky balsamického octa. Chuť je pro daná vína velmi charakteristická, plná a teplá s tóny sladkého koření a mandlí.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Severní region Lombardia. Hrozny rostou doslova na skalách, jedná se o terasovité vinice. Valtellina má skvělé podmínky pro pěstování odrůdy Nebbiolo. Chladné klima se silným denním sluncem a výrazně mineralní půdou vytváří vína s unikátní elegancí. Vinice jsou ve výšce 400m.n.m. Půdy jsou bohaté na písek, žulu a naplaveniny z hor. Vinice s jižní expozicí. Produkce 14tis. lahví. Sběr z vinic v podoblasti Sassella.
Vinifikace: Ruční sběr a selekce jen plně kvalitních hroznů, jemné lisování v nerezových tancích, fermentace po dobru 15 dnů, Poté se mošt umisťuje do francouzských dřevěných sudů, kde prochází malolaktickou fermentací, kde poté zraje dalších 12 měsíců. Dále dozrává 12 měsíců v láhvi.
Gasto párování: grilovaná masa, zralé sýry, dušená červená masa, strukturovanější kuchyně
Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 14%