Salame Spianata Romana...100.0g
Italský salám z vepřového masa. Maso je pečlivě vybíráno a mleto, poté dochuceno solí a pepřem a slisováno do finálního plochého tvaru.
Vařená šunka GranForma byla prvním masem sušeným se sníženým obsahem solí uvedeným na italský trh a patentovaným od roku 2005. Linka Buoni per la Vita plně shrnuje pozornost, kterou věnuje Gran Brianza zdraví spotřebitelů. Tyto produkty, stravitelné a lehké, se zaměřují na pohodu a splňují nutriční potřeby, které se spotřebitel každodenně projevuje.
Vařená šunka GranForma byla prvním masem sušeným se sníženým obsahem solí uvedeným na italský trh a patentovaným od roku 2005. Linka Buoni per la Vita plně shrnuje pozornost, kterou věnuje Gran Brianza zdraví spotřebitelů. Tyto produkty, stravitelné a lehké, se zaměřují na pohodu a splňují nutriční potřeby, které se spotřebitel každodenně projevuje. Luigi Vismara založil Brianzu Salumi v roce 1978 v Dolzago v provincii Lecco. Již od prvních dnů činnosti věnuje velkou pozornost kvalitě produktu a respektuje rolnickou tradici. V následujících letech se vstupem dětí do společnosti rozšířila řada akcí na národní a později na mezinárodní úrovni a vždy co nejlépe kombinovala průmyslovou výrobu s řemeslnou zručností. V roce 2000 byla poprvé představena řada organických konzervovaných mas, v roce 2002 byla představena první italská vařená šunka s certifikací dodavatelského řetězce a v roce 2005 byla patentována GranForma: první vařená šunka s nízkým obsahem soli.
Italský salám z vepřového masa. Maso je pečlivě vybíráno a mleto, poté dochuceno solí a pepřem a slisováno do finálního plochého tvaru.
Salame Sopressa Veneta je suchý salám vyrobený podle tradičního receptury z Veneta z libového vepřového masa. Salám je ručně vázaný s dlouhou dobou zrání.
Jemnozrnný salám zrající cca 3 měsíce. Je vhodný na předkrmový talíř. Salám Milano patří mezi nejznámější italské produkty.
Sušená šunka z vepřové kýty s dobou zrání 14 měsíců. Světle růžová barva a lahodná chuť. Maso vepřů z dané oblasti se nejprve naloží na několik měsíců do soli, někdy i do koření a pak několik dalších měsíců důkladně suší na dobře větraném místě.
Tradiční vepřová zrající sušená šunka, pocházející z Pádské nížiny, vyrobena z té nejkvalitnější části vepřové. Osolená a okořeněná zraje nezbytnou dobu 18 měsíců. Má velmi intenzivní a vyváženou chuť s mírně pikantní dozvukem. Barva je hluboce červená s měkkou a voňavou vůní.
Mortadella patří k nejznámejším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku. Hmota se narazí do umělého střeva a pak se velice pomalu a šetrně povaří. Mortadella se krájí na velice tenké plátky, protože jedině tak se plně rozvine její aroma. Konzumovat by se měla čerstvá a v co nejkratší době od nakrájení.
Mortadella s lanýži patří k nejznámějším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku. Hmota se narazí do umělého střeva, a pak se velice pomalu a šetrně povaří. Mortadella se krájí na velice tenké plátky, protože jedině tak se plně rozvine její aroma. Konzumovat by se měla čerstvá a v co nejkratší době od nakrájení.
Kvalita, řemeslné zpracování a respekt k původnímu receptu: tak se zrodila Mortadella. Vybraná vepřová a vepřová sádla získaná ze slaniny, rovnoměrně rozložená v těstě, má kompaktní, ale zároveň drobivou strukturu.
Špek z vepřového masa Lardo se podává buď krájený na tenké plátky s pečivem nebo se přidává k pečenému masu a může sloužit jako základ různých omáček.