Skutečné tajemství dobrého balzamikového octa spočívá v procesu stárnutí, který nesmí být nikdy spěchán. Lahodnost konečného produktu závisí na jedinečné vůni, která přichází pouze s mistrovským procesem stárnutí. Alis nyní nabízí širokou škálu produktů, včetně balzamikového octa Modena, vinného octa, jednoodrového vinného octa, kořeněných vinných octů, dresinků, extra panenského olivového oleje, kořeněného extra panenského olivového oleje, nakládané zeleniny v oleji a octě, omáček na těstoviny a pestos, slané omáčky, těstoviny, koření, cukrovinky, nápoje a minerální voda, rybí konzervy, rajčatové konzervy, káva, víno a pivo.
Rodina Rinaldis vyrábí tradiční balsamický ocet z Modeny z několika generací. Rodina vlastní prestižní „acetaia“ (tj. Místo, kde se ocet stárne) doplněný sudy ze XVI a XVII století, které se používají dodnes. Skutečné tajemství dobrého balzamikového octa spočívá v procesu stárnutí, který nesmí být nikdy spěchán. Lahodnost konečného produktu závisí na jedinečné vůni, která přichází pouze s mistrovským procesem stárnutí. V roce 1990 byla Rinaldis udělena cena „nejlepší z nejlepších“ za tradiční balzamikový ocet, prestižní ocenění, které se uděluje pouze jednou za dvacet let. Tento proces dnes skutečně spojuje prastarou tradici s řadou moderních kontrol a kontrol určených k ochraně spotřebitele; příkladem modernizace výroby octa je certifikát ISO 9002, který představuje skutečné zajištění kvality pro zákazníky. Vysoce pokročilý filtrační systém navíc zajišťuje, že je produkt stabilní, což je zásadní faktor pro export. Účely, zejména pro vývoz do Japonska a Spojených států. Vidíme tedy, že umění výroby balsamikového octa - pro Rinaldis, kdysi jen rodinná tradice - zahrnuje moderní technologii, aby vytvořilo produkt, který lze považovat za jedinečný ve světě. Díky vášni rodiny Rinaldi a obchodním znalostem společnosti Alis jsme v roce 1979 úspěšně začali prodávat italské octy na světový trh a následně jsme se rozhodli rozšířit naši škálu produktů o omáčky a dresinky. Při hledání všestranného oblékání jsme tvrdě pracovali na vytvoření produktu, který by spotřebitelům umožnil vychutnat si autentické italské chutě. Chtěli jsme obvaz, který by kombinoval nekompromisní kvalitu, všestrannost a konkurenceschopné ceny. Po uskutečnění těchto cílů jsme přidali novou luxusní skleněnou láhev, stylově zabalenou v jednotlivých krabičkách. Alis nyní nabízí širokou škálu produktů, včetně balzamikového octa Modena, vinného octa, jednoodrového vinného octa, kořeněných vinných octů, dresinků, extra panenského olivového oleje, kořeněného extra panenského olivového oleje, nakládané zeleniny v oleji a octě, omáček na těstoviny a pestos, slané omáčky, těstoviny, koření, cukrovinky, nápoje a minerální voda, rybí konzervy, rajčatové konzervy, káva, víno a pivo.
Bruschetta je tradiční italský předkrm jehož název je odvozen od slova bruscare což znamená péci. Základem bruschetty je opečený chléb, nasekaná rajčata a kvalitní extra panenský olivový olej. Jedná se o hotový ochucený produkt, který se používá přímo na opečený chléb.
Vysoce kvalitní těstoviny od společnosti Casa Rinaldi. Jsou zvláště vhodné pro všechny pokrmy s mořskými plody a rybami. Vynikající jsou sépiové špagety s hřebenatkami, s lososem, zeleným a bílým chřestem a cherry rajčaty.
Savoiardi jsou lahodné podlouhlé pečené piškoty z pšeničné mouky. Jsou známé přibližně od roku 1348 a jejich původ se připisuje kuchaři který pracoval pro Savojský dvůr. Nejčastěji se používají pro výrobu italského dezertu Tiramisu.
Pikantní salsa z kalabrijských papriček má široké využití v gastronomii. Je vhodná především na těstoviny, pomazánky, dresinky a marinády. Lze také využít jako doplněk k pečenému masu.
Jedná se o kamennou sůl z dolu v severním Íránu. Za svou pozoruhodnou barvu vděčí zvláštnímu lomu světla v krystalech vzniklých za vysokého tlaku. Tato sůl je vhodná k bílému masu, rybám a mořským plodům. Zprvu má výraznější chuť, která ale zjemní.
Rajčata jsou všeobecně v Itálii pravděpodobně nejoblíbenější druh zeleniny. Sušená rajčata v oleji jsou skutečnou delikatesou. Vynikající jsou jako aperitiv, ale dají se použít všude tam kde čerstvá rajčata, zejména mimo sezónu. Hodí se salátů, omáček, pod maso nebo do těstovin či rizota. Rajčata obsahují nízké množství kalorií, tuku a žádný cholesterol.
Grilovaná sušená rajčata v oleji jsou vynikající jako předkrm s bílým chlebem. Jsou skvělým doplňkem předkrmů a hodí se i do omáček, těstovin a salátů. Tento produkt by neměl chybět ve Vaší kuchyni.
Rajčata jsou všeobecně v Itálii pravděpodobně nejoblíběnější druh zeleniny. Sušená rajčata v oleji jsou skutečnou delikatesou. Vynikající jsou jako aperitiv ale dají se použít všude tam kde čerstvá rajčata, zejména mimo sezónu. Hodí se salátů, omáček, pod maso nebo do těstovin či rizota. Rajčata obsahují nízké množství kalorií, tuku a žádný cholesterol.
Sušená rajčata jsou skvělou delikatesou. Na rozdíl od čerstvých rajčat mají plnou a velmi intenzivní chuť. Můžete je konzumovat ihned nebo si je naložit do oleje který ochutíte solí, bazalkou a česnekem. Rajčata jsou zdrojem velkého množství vlákniny, vitamínů slupiny A,B a C a minerálních látek jako je draslík a sodík.
Instantní kukuřičná mouka předem uvařená a opět vysušená. Proto je její následná příprava rychlá. Polenta je nejvhodnější pro přípravu slané polentové kaše ale má i další využití jako příloha k masovému nebo zeleninovému ragú. Vynikající je i s gorgonzolou, parmazánem nebo se sýrem Fontina. Připravit z ní lze i skvělý sladký koláč nebo sladkou snídaňovou kaši s ovocem.
Rajčatové pesto s bazalkou má krémovou strukturu a je vhodné na těstoviny nebo jako příloha k pečenému masu. Hodí se i jako doplněk ke kozím sýrům a grilovaným rybám.
Bazalkové pesto je vyrobené z čerstvé bazalky a piniových oříšků, rozmixovaných do krémové směsi. Je to základ pro mnoho tradičních italských domácích omáček.
Bazalkové pesto je vyrobené z čerstvé bazalky a piniových oříšků, rozmixovaných do krémové směsi. Je to základ pro mnoho tradičních italských domácích omáček.
Celé sušené papričky mají v podstatě neomezené možnosti přípravy a použití v kuchyni. Můžete je přidat do omáček, polévek, k masům, uzeninám, ale také se dají naložit např. do oleje, k sýrům, do alkoholu, do zeleninových zavařenin, nebo prostě jen tak nakrájené, jako pikantní doplněk k jakémukoliv jídlu.