Seznam produktů značky Poggio di Sotto

Vinařství Poggio di Sotto bylo založeno v roce 1989 v jihozápadní části Montalcina, která je považována za jednu z nejkvalitnějších poloh pro pěstování odrůdy Sangiovese. Usedlost se rozprostírá na ploše přibližně 32 hektarů, z nichž 10 je osázeno révou. Vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sangiovese a jsou registrovány v apelaci Brunello di Montalcino DOCG. Okolí statku dále dotváří 4 hektary olivových hájů (přibližně 1400 stromků) a les. Vinice se rozprostírají v rozsahu 200 – 400 m n. m. Nadmořská výška, spolu s ochranou starověké sopky Monte Amiata na straně jedné a řeka Orcia spolu s mořským vánkem ze strany druhé spojuje jedinečné lokální mikroklima

Vinařství Poggio di Sotto bylo založeno v roce 1989 v jihozápadní části Montalcina, která je považována za jednu z nejkvalitnějších poloh pro pěstování odrůdy Sangiovese. Usedlost se rozprostírá na ploše přibližně 32 hektarů, z nichž 10 je osázeno révou. Vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sangiovese a jsou registrovány v apelaci Brunello di Montalcino DOCG. Okolí statku dále dotváří 4 hektary olivových hájů (přibližně 1400 stromků) a les. Vinice se rozprostírají v rozsahu 200 – 400 m n. m. Nadmořská výška, spolu s ochranou starověké sopky Monte Amiata na straně jedné a řeka Orcia spolu s mořským vánkem ze strany druhé spojuje jedinečné lokální mikroklima, které umožňuje blahodárné termální výkyvy mezi denní a noční dobou, a to i v průběhu velmi horkého léta.
Ve strmých vinicích s průměrným sklonem svahu 10% jsou vinice vedeny systémem cordon s velmi nízkým výnosem cca 3-3,5 tuny na hektar, a to v důsledku řady velmi přísného selektování hroznů a ztenčování výnosu během vegetačního období. Veškeré práce ve vinařství jsou provozovány v souladu s kritérii ekologického zemědělství s certifikací ICEA. Skalnaté podloží se skládá převážně ze štěrku a jílu v nižších polohách a u vrcholku vinic převládá písčitá hlína. Jedinou odrůdou je Sangiovese, které díky rozlišnostem půdního složení, nadmořské výšky vinic a jejich věku vytváří celou řadu rozlišných aromatických, ale i chuťových charakteristik.
Právě díky těmto prvkům lze ve vínech Poggio di Sotto nalézt fantastická komplexita. Tomu samozřejmě napomáhá i filosofie, která se uplatňuje při výrobě vína. Finální selekce hroznů se provádí při sklizni a dále pak hrozny spontánně kvasí v sedmi tunových dubových sudech a horizontálních nerezových nádobách, přičemž se uplatňuje prodloužená macerace a mošt se v jejím průběhu neustále přečerpává.
Po jablečno-mléčném kvašení víno zraje ve dřevěných sudech ze slavonského dubu po dobu dvou let pro víno Rosso di Montalcino a čtyři roky pro Brunello di Montalcino. Ve vynikajících ročnících se na usedlosti produkuje i Brunello di Montalcino Riserva, která dozrává v sudech o rok déle než klasické Brunello. Vína nadále odpočívají v láhvi 6 až 12 měsíců.

Omlouváme se za nepříjemnosti.

Najděte znovu to, co hledáte