Santa Margherita - Prosecco di Valdobbiadene Superiore 52 0,75 l
kód: 42604

481,88 Kč
S DPH 4-7 dnů

Suché Prosecco nejvyšší kvality. Vyrábí se přísnou selekcí nejkvalitnějších hroznů Prosecco z 52 historických parcel v srdci vesničky Valdobbiadene DOCG. Jemné aroma evokuje tóny zelených jablíček a bílých broskví. Stopa minerality prohlubuje jeho svěžest. V chuti mimořádně jemná perlička jemná, hladivá s tóny ovoce a minerálů. Velice uhlazené a elegantní s příjemnou svěžestí a kyselinkou. „52“ je nejen ročníkem, kdy Santa Margherita začala vinifikovat šumivá vína, ale i počet parcel v historické části Valdobbiadene, ze kterých se sbírají nejlepší hrozny pro výrobu tohoto Prosecca, které je symbolem dlouholeté kvality vinařství Santa Margherita.

Klasifikace: DOCG
Poloha: Valdobbiadene, původní zóna pro kultivaci Prosecca. Vinice v nadmořské výšce mezi 300 – 500m.n.m.. Podloží glaciálního původu. Systém vedení révy: Sylvoz. Hustota výsadby: 1800 – 3500 keřů/ha.
Vinifikace: Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Jemné lisování, fermentace v nerezových tancích cca 15 dní při teplotě 18°C. Bez malolaktické fermentace. Druhotné kvašení metodou Charmat. Zrání v tlakových tancích minimálně 1 měsíc při kontrolované teplotě 8 – 10°C.
Gasto párování: Aperitiv a předkrmy na bázi ryb.
Teplota servisu: 8-10°C
Obsah alkoholu: 11,5%