Astoria - Yu Sushi Sparkling 0,75 l
kód: 44092

302,20 Kč
S DPH 4-7 dnů

Šumivé víno slonů, místní varianty bílých vinic typických pro Treviso a okolí. Jemně zrnitá perla dává vyváženost vyvážené kyselosti, která podtrhuje celkovou svěžest vína. Vyvážený poměr cukru k cukru vás vyzývá k kombinování fresek s asijským kakaem.

Klasifikace: Spumante
Poloha: Vinice Colli Trevigiani vinice jsou orientovány na východ a západ. 3000/4000 kg révy na Ha. Keře mají průměrné stáří 8-12 let. Průměrná produkce činí ¾ Kg na keř. systém vedení SYLVOZ.
Vinifikace: Ruční sklizeň hroznů koncem září ve stádiu nejvyššího vyzrávání. Díky technologii jemného lisování získává víno vyšší eleganci a jemnost. První kvašení probíhá výhradně v nerezových tancích při kontrolované teplotě 18 °C s místním druhem vyšlechtěných biokultur. Po jednom měsíci uležení na kvasnicích na gravitačnímu čištění vína, přichází na řadu sekundární fermentace v tlakových nádobách, kde víno získává elegantní perlivost. Při teplotě 16°C probíhá tento proces po dobu 25 až 30 dnů. Následuje finální dokvašení a lahvování při nízkých teplotách. Víno ve finále odpočívá v lahvi, kde utváří svou finální podobu.
Gasto párování: Sushi, ryby a aperitiv.
Teplota servisu: 6-8°C
Obsah alkoholu: 11%