F.LLi Pinna Industria Casearia S.p.A.

foto-prodotti-base

Sýrárna Pinna byla založena ve městě Thiesi na Sardinii v roce 1919 dvěma bratry : Francescem a Giommariem Pinna.
Dnes se o výrobu sýrů stará již třetí generace.
Mlékárna používá ty nejlepší technologie.
Sýry s jeich značkou a především Pecorino romano jsou známé nejen v Itálii ale i po celém světě.
Pro výrobu sýrů zde používají pouze : mléko, syřidlo a sůl.
Pecorino romano je sýr „chráněný označením původu“ – DOP a vyrábí se jen z ovčího mléka, dojeného od listopadu do června, od ovcí, které se pasou ve volné přírodě.
Vyzrávání musí probíhat minimálně osm měsíců. Těsto je kompaktní nebo s mírným okem, bílé nebo slámově nažloutlé barvy.
Jeho aroma je voňavé a zpravidla má pikantní chuť.

Sortiment