Divella

Divella

Historie značky Divella vzniká v roce 1890, kdy Francesco Divella opouští obchodování s moukou a obilím a zakládá svůj první obilný mlýn. Neuplyne mnoho času a v roce 1905 je vystavěna první výrobna těstovin nesoucí jméno Divella. Tento podnik se nachází v malé vesničce zvané Rutigliano v regionu Puglia u města Bari. Tato část zemně je proslulá svými rovinatými pláněmi a velmi dlouhou historií zemědělství, obzvláště pak pěstování obilnin. Tento původně malý rodinný podnik se vyznačoval na svou dobu velmi pokročilým mlýnem na zpracování tvrdozrnné pšenice „grano duro“ z francouzského kamene. Dokázal zpracovat 1000 Kg obilí denně na 10 různých druhů těstovin v té nevyšší možné kvalitě. Tento mlýnský kámen se stal symbolem značky.

V roce 1989 společnost investovala velkou část prostředků do modernizace výroby, která se nyní rozprostírá na celkové ploše 50 000 m2. V současné době se zpracovává neuvěřitelných 1350 tun obilí denně ve dvou provozovnách. Celková produkce činí 700 tun těstovin denně ve 150 různých provedeních, o jejichž výrobu se stará 250 zaměstnanců.

Pod značkou Divella se také můžeme setkat i s ostatními gastronomickými produkty, jako jsou nejen těstoviny, ať již čerstvé nebo sušené, ale také různé produkty z tomatů, rozmanité druhy rýže, olivový olej, sušenky a pod.. Stejně tak jako po celou dobu historie této značky, dnes již více jak 100 let, je i nadále kladen velký důraz na kvalitu surovin a stejně tak i na kvalitu všech produktů. S produkty Divella se dnes můžeme setkat ve většině světa…

Sortiment