Negro Angelo

negro

Zmínky o tomto vinařství jsou zapsány ve starých registrech v archivu historické radnice v Monteu Roero již od roku 1670. Otcem tohoto prestižního vinařství byl Giovanni Domenico Negro, který byl vlastníkem domu s pecí, mlátičkou a sklepem s víny. Dům se nachází v Ajello Valley, ve východní části vinice Perdaudin, kde rodina Negro po staletí zdokonalovala svůj vinařský um. Zóna Roere, kterou z části vlastní rodina Negro je jedinečnou oblastí s unikátními podmínkami pro pěstování révy. Teplé mikroklima a naopak studené proudy z Alp snižují vlhkost a půda, jež je tvořena křídy, mořskými usazeninami a směsí jílu a písku, jsou ideálními podmínkami pro kultivaci vysoce kvalitních vín. Vinařství obhospodařuje 45 hektarů, z nichž přes polovinu tvoří odrůda Arneis. Druhou nejvýznamnější odrůdou je tradiční Nebbiolo, které představuje špičku produktové řady vinařství Negro. Dalšími jsou Barbera a velice raritní réva Favorita, Brachetto a Bonarda. Vinařství Negro je především producentem vysoce kvalitních vín, kterým se dostává obrovské péče. Při vinifikaci se používá jemného spojení moderních metod s velmi tradičním přístupem a respektem k místní kultuře.

Sortiment