Mandrarossa

mandrarossa

Výsledkem mnohaletých zkušeností vinařství Cantina Settesoli (více než 30 ročníků) jsou vína se značkou Mandrarossa. Filosofie a hlavní fokus vinařství spočívá ve vinifikaci tradičních sicilských odrůd. Velký důraz k dosažení nejvyšší kvality provází hrozny již na vinici. Cantina Settesoli v současné době obhospodařuje cca 6500 hektarů, (sdružení menších pěstitelů, z nichž každý pečuje o kousek vinohradu, podobné jako v Tyrolsku, kde většina vinařství fungují jako družstva. 600 hektarů nejlepších vinic bylo vybráno pro vinifikaci jen nejvýznamnějších vín, dnes známých jako Mandrarossa. Zárukou kvality i při takovém množství je téměř 2300 partnerů, malých pěstitelů, kteří o ni s pílí pečují s maximálním respektem pro krajinu a lokální kulturu. Nejvýznamnější vína jsou převážně z lokálních odrůd Grecanico a Nero d´Avola. V portfoliu se ovšem najdou i odrůdy mezinárodní, Chardonnay, Merlot, Viognier. Mandrarossa je moderně vyhlížející vinařství s maximálním respektem pro místní kulturu a půdu, kterou obhospodařuje.

Sortiment