La Poderina

lapoderina

Vinařství La Poderina se nachází jižně od Montalcina v blízkosti vesničky Castelnuovo dell´Abate, která svůj věhlas získala zejména díky pověsti hroznů z přilehlých vinic. Díky filosofii vinařství, která se řídí heslem „inovace slouží tradici“ se v La Poderina produkují vína, která jsou citlivou symbiózou mezi tradicí a klasikou. Vína zrají vesměs v kombinaci dubových sudů velkých tzv. „botte“ a malých dobře známých pod jménem barrique. Vinice jsou situovány na kopcích v nadmořské výšce 350m.n.m.. Ve vinicích se uplatňuje výrazná zelená sklizeň, výnos se pohybuje kolem 6 tun z hektaru, i když povoleno pro vína DOCG této oblasti je až 9 tun. La Poderina se rozprostírá v srdci kopcovité krajiny nedaleko Montalcina na 49 hektarech půdy. Ovšem jen 24 hektarů je osázeno révou. Pro produkci věhlasných vín Brunello di Montalcino disponuje La Poderina pouhými 10,5 hektary vinic, které jsou registrované v katastru vinic vesničky Montalcino. Pro Rosso di Montalcino se využívá 4,5 hektarů, pro Moscadello di Montalcino také 4,5 hektaru a stejně tak i pro Sangiovese. La Poderina obhospodařuje i 2,5 hektaru olivových hájů, zbytek plochy tvoří hustý les. Enologem vinařství je Lorenzo Landi, jehož um každoročně dokazuje vysoké hodnocení jeho vín téměř ve všech bedekrech zabývajících se bodováním vín.

Sortiment