Agostino Recca Conserve Alimentari

Produkty Agostino Recca najdete na místních i zahraničních trzích. To, co se zrodilo v 30. letech jako malá rodinná firma je dnes jednou z největších společností specializujících se na konzervované ryby v Itálii. Důraz je zde kladen především na kvalitní zdroje ryb které jsou pečlivě vybrané a kontrolované. Zpracování ryb stále probíhá podle funkční staré…

Detailní informace

Alimenta S.p.a - Cattel

Před první světovou válkou založil Dean Giovanni Cattel, malovýrobu sýrů z mléka z horských pastvin. V 50.letech nejstarší syn Ernesto se rozhodl otevřít prodejnu sýrů a másla. V následujících letech i další děti z rodiny Cattelů začali pomalu pracovat se svým otcem a to byl důkležitý milník společnosti. V roce 1968 se firma přestěhovala do…

Detailní informace

Amaro Montenegro

Vypráví se, že pouze po bezesných nocích byl Stanislao Cobianchi schopný vytvořit jedinečný bylinný likér, jež je oslavou famózní kompozice bylin ze všech koutů světa, Amaro Montenegro. Byla to zejména jeho vášeň pro bylinky, aroma a vůně, která ho vedla společně s jeho neomezenou kreativitou k vytvoření tohoto unikátního bylinného likéru inspirovaného jeho četnými cestami…

Detailní informace

Antica Macelleria Falorni

Antica Maceleria Falorni byla založena již v roce 1806, a dodnes nepřetržitě zpracovává špičkové maso tradičními metodami za použití starých receptur, předávaných v průběhu staletí z otce na syna. Uzenářská výrobna se nachází v jednom z nejkrásnějších míst v Toskánsku v Greve in Chianti, v srdci Chianti Classico, na půli cesty mezi Florencií a Sienou.…

Detailní informace

Antica Riseria TARANTOLA

Od roku 1910 je mlýn ve vlastnictví rodiny Tarantola. Od roku 1987 se společnost výhradně věnuje zpracování rýže. S použitím nejnovějších technologií je mlýn schopen poskytovat kvalitní produkty. Vysoká kvalita rýže vyrobené z rýže ve mlýně Tarantola della Bruciata je mezinárodně uznávaná. Produkce rýže je zde prováděna organickým a biodynamickým způsobem, bez použití chemikálií. Mezi…

Detailní informace

Arnaldo Caprai

V roce 1971 Arnaldo Caprai, úspěšný obchodník s textilem, koupil usedlost Val di Maggio, aby si splnil svůj dlouholetý sen produkovat víno. Na svém začátku obhospodařoval pouhých 5 hektarů půdy. Jak plynul čas, stále pevněji věřil v obrovský potenciál lokálních odrůd a zejména pak v místní významnou odrůdu Sagrantino, která v této oblasti roste déle…

Detailní informace

Aromatica S.r.l.

Aromatica S.r.l byla založena rodinou Sidoni na začátku roku 1937 v oblasti Abruzza. Hlavním produktem se stal šafrán, nejpopulárnější produkt v regionu. Produktové řady byly následně rozšířeny o koření, omáčky a dehydratovaná hotová jídla. V současnosti již třetí generace rodiny Sidoni nadále rozvíjí produkty o nové řady hotových jídel které lze připravit v mikrovlnné troubě.…

Detailní informace

Astoria

Vinařství Astoria vzniká jako mladá společnost v roce 1987 jako projekt Paula a Giaorgia Polegato, kteří pocházejí z rodiny s velmi bohatou vinařskou historií. Vína pod jménem Astoria,,především pak ta šumivá, se velmi brzy proslavily v širokém okolí. V současné době jsou nedílnou součástí vysoké gastronomie v mnoha zemích nejen evropy. Astoria vlastní čtyřicet akrů…

Detailní informace

Auricchio Gennaro S.p.A. - GLORIA

Gennaro Auricchio založil svou firmu v roce 1877 v San Giuseppe Vesuviano, poblíž Neapole. V této sýrarně se zrodil slavný sýr Provolone. Auricchio Provolone se brzy rozrostl o další verze : pikantní, dolce, mladý. Sýr je bohatý na bílkoviny a vápník. Při výrobě se přidává syřidlo které dodává sýru zvláštní specifickou chuť. Výroba probíhá z…

Detailní informace

Basso Sebastiano s.r.l - MASER formaggi

Sýrárna Basso má velice dlouhou tradici. Byla založena v roce 1890 a zakladateli byli pan Basso a jeho žena paní Antonia Maser. Výroba je zaměřena na vynikající sýry jako je Grana Padano a Pecorino romano DOP, které se prodávají v celku ale hlavně strouhané na jemné vločky. Strouhané sýry mají speciální balení a tím je…

Detailní informace

Bava

Bava, dnes moderní vinařství nesoucí jméno svého zakladatele, rodiny Bava. Rodina Bava vlastní vinice a pozemky v okolí vesnice s názvem Cococnato v regionu Piemonte, již od 16. století. Teprve roku 1911 byla založena rodinná cantina nesoucí jméno Cassa Brina. Cocconato se nachází v nadmořské výšce 500 metrů nad mořem, na druhém nejvyšším kopci Monferrato,…

Detailní informace

Bayerland S.r.L.

Mlékárna Bayerland S.r.l vyrábí od roku 1970 sýry, mozzarellu, emmental, jogurty, smetanu a mléko. Všechny produkty jsou přísně kontrolovány a mají jediněčnou chuť. Novinkou jsou produkty bez laktozy. Díky ultra-moderní výrobní technologii si mléko zachovává všechny klíčové živiny a jedinečnou chuť výrobku. Krávy se zde pasou na nejlepších pastvinách volně v přírodě.

Detailní informace

Beato Bartolomeo Breganze

Na den Svatého Valentýna roku 1950 se shromáždilo 121 pěstitelů hroznů z farností v Breganze, Fara, Sarcedo a Mason, aby spojili svou vášeň a zároveň svou práci. Výsledkem bylo založení kooperativy vinařství, ovšem zatím bezejmenného. Při úvahách jak pojmenovat kooperativu se zrodila myšlenka dát jí jméno po nejvýznamnějším obyvateli Breganze, po Svatém Bartoloměji z Breganze,…

Detailní informace

Bertani

Bertani je historickým vinařstvím, jehož vznik se datuje v roce 1857. Založili ho bratři Giovan Battista a Geatano Bertani severně od Verony v Quinto di Valpantena. Geatano byl expertem v oblasti produkce vína. Své zkušenosti získával ve Francii, kde se učil mimo jiné i od profesora Guyota, jež dodnes považován za jeden z největších mozků…

Detailní informace

Borgo Magredo

Vinařství Borgo Magredo bylo založeno v roce 1973 s cílem produkce klasických tradičních vín z oblasti Greve za použití tradičních lokálních metod. Vinařství se rozkládá nedaleko města Spilimbergo, kde se půdy formovaly tisíce let. Formovaly se především z naplavenin, z milionů kousků nejrůznějších kamínků, které do údolí přinášely řeky z nedalekých Alp. Půdy jsou zde…

Detailní informace

Borgo Scopeto

První zmínky o opevněném venkovském osídlení Borgo Scopeto sahají na počátek roku 1000, kdy zdejší panství a okolní zemědělské pozemky patřili pod patronát biskupství ze Sieny. Jméno Scopeto je téměř s jistotou odvozeno od jména stromku s názvem Erica Scoparia, tedy Vřesovec metlovitý, který se hojně vyskytuje ve zdejších lesích. Ten se v minulosti často…

Detailní informace

Bricco dei Guazzi

Detailní informace

Ca´De´Medici

Ca` de` Medici, je vinařství rozprostírající se v samotném srdci regionu Emilia Romagna. V současné době vlastní vinice ve čtyřech z pěti DOC pro vína Lambrusco:Reggiano,Vulcano, Sorbara, Grasparossa. Zde platí velmi přísná, přesně stanovená pravidla pro pěstování a následnou výrobu těchto vín. Po několik set let je vinařství majetkem stejné rodiny, dědící se z otce…

Detailní informace

Ca´del Bosco

V roce 1965 se v domě uprostřed lesů (Ca’del Bosco) v okolí městečka Ebrusco usadila Annamaria Clementi Zanella, matka Maurizia Zannela a položila tak základ kultovním vínům regionu Franciacorta. Franciacorta, malá zóna v severoitalské Lombardii, je přezdívána jako malá Francie. Důvodem je mimořádná podobnost klimatických a půdních podmínek s oblastí Champagne. Franciacorta se stala nejlepší…

Detailní informace

Ca´di Frara

Historie vinařství se váže k roku 1905, kdy tehdejší majitel koupil půdu osázenou vínem v obci Casa Ferrari, Ca´di Frara v místním dialektu. Jedná se o výjimečné plochy a spolu s parcelami patřícími do aglomerace obce Oliva Gessi tvoří jakýsi ostrůvek tvořený překrásnou kopcovitou krajinou. Oblast je zcela unikátní pro pěstování révy. Je chráněná proti…

Detailní informace

CALLIPO

Společnost Callipo byla založena v roce 1913 s cílem nabídnout spotřebitelům exkluzivní produkty z tuňáka - garantované a chutné. Vše se podařilo natolik, že v roce 1926 byla společnost oceněna patentem : oficiální dodavatel královského domu. V současnosti je v čele společnosti pan Filippo Callipo, který představuje čtvrtou generaci rodiny Callipo. Firma se rozrostla a…

Detailní informace

Cantine San Marzano

Vinařství Cantine San Marzano vzniklo v roce 1962 jako ambiciózní projekt několika menších vinařů s přesvědčením o jedinečnosti této lokality pro pěstování vinné révy a oliv. Postupem času se cantina stává jednou z nejdůležitějších struktur v této lokalitě. Cantina San Marzano je situována v apelační zóně DOC Primitivo di Manduria, v blízkosti města Salento. Tato…

Detailní informace

Casa Rinaldi

Ze starobylého rodu Rinaldi, pocházejícím z Modeny, vznikla po válce velká průmyslová skupina založená v roce 1979 s názvem Alis. Rodina Rinaldi měla vždy vášeň a lásku k typickým produktům své země, a především k balsamickým octům z Modeny. Rinaldiové jsou majitelé prestižní octárny. Dřevěné sudy na výrobu balsamických octů zde používají od 16. století.…

Detailní informace

Casale del Giglio

Casale del Giglio je velice inovativním projektem, který vznikl v roce 1967 ve středoitalském regionu Lazio, cca 50 kilometrů jižně od Říma, v zóně, bez jakékoliv vinařské tradice, z které těží téměř všechny ostatní regiony Itálie. Dr. Berardino Santarelli společně se svým synem Antoniem v roce 1985 zahájili odvážný projekt bez jakýchkoliv poznatků svých předků…

Detailní informace

Caseificio Busti Snc di Busti Remo

Alessandro a Remo Busti, původem pastýři zahájili svou činnost jako výrobci sýrů v říjnu 1955 ve městě Fauglia. V současnosti sídlí sýrárna ve městečku Acciaiolo. Sýrárnu dnes vede Stefano Busti se svými syny Markem a Benedettem a osobně se podílí na výrobě a kontrole kvality výrobků. Sýrárna vyrábí sýry z ovčího, kravského a nově i…

Detailní informace

Caseificio Defendi Luigi s.r.l.

Italská sýrárna Defendi má historii více než 150 letou. V roce 1865 sýrárnu založil Pietro Defendi v Caravaggiu v blízkosti Bergama. Nyní společnost vede již čtvrtá generace rodiny Defendi. Výroba probíhá v nové továrně a zpracuje se zde až 150.000 litrů mléka za den. Mnohaletá zkušenost a poctivá práce je tu vidět na každém kroku.…

Detailní informace

CASEIFICIO SOCIALE CASTELLAZZO

Caseificio Sociale Castellazzo se sídlem v Campagnola v provincii Reggio Emilia je výrobní závod s velmi dlouhou historií. Ročně se zde zpracuje 80.000 tun mléka. Výrobní závod patří mezi nejmodernější a byl přizpůsoben současným předpisům na nejvyšší úroveň kvality. Nejdůležitějším výrobkem je zde Parmigiano Reggiano, které obsahuje pouze mléko, sůl a syřidlo Parmigiano-Reggiano se dnes…

Detailní informace

Castello Colle Massari

Claudio Tipa založil vinařství Castello Colle Massari v roce 1998, a zároveň od roku 2002 spravuje i usedlost Grattamacco v Bolgheri. Vinařství Castello Colle Massari bylo založeno v roce 1998, a je součástí zóny Montecucco DOC. Montecucco je ideální oblast pro pěstování Sangiovese. Colle Massari se nachází přímo mezi DOCG zónou Brunello di Montalcino a…

Detailní informace

Castello Colle Massari

Usedlost Castello Colle Massari se rozprostírá na 30 hektarech půdy, z nichž 11 je osázeno révou, vesměs na vápenitém podloží s příměsí jílu a pískovce. Hlavním enologem je Maurizio Castelli, který spolu s Claudiem pracuje již léta. Vinice jsou certifikovány jako bio, organická produkce. 55% výsadby tvoří Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc, 20% Merlot a…

Detailní informace

Castello del Terriccio

Castello del Terriccio se nachází v unikátní krajině v provincii Pisa, 30 kilometrů od samotného města Pisa, nedaleko od provincie Livorno, v oblasti Bolgheri. Původ usedlosti Castello del Terriccio se datuje do daleké minulosti. Statek leží na území, na kterém dávní Etruskové těžili železo a měď, což může být vystopováno dodnes. V dobách „Námořní Republiky,“…

Detailní informace

Castello Montaùto

Castello di MontaÚto je historickým objektem v blízkosti města San Gimignano. Město vyhlášené nejen svými architektonickými skvosty, ale také jedinečnými víny z této lokality. Od roku 1988 je Castello majetkem rodiny Cecchi, která tuto usedlost díky své mimořádné poloze v apelaci DOCG Vernacia di San Gimignano přeměňuje na moderní vinařství, s produkcí pouze jednoho druhu…

Detailní informace

Cecchi

Cecchi je dnes již tradiční rodinnou značkou s pevným postavením na trhu s vínem. Již od roku 1893 patří rodina Cecchi mezi průkopníky v moderním vinohradnictví. Díky nemalým investicím do technologií a průkopnickým myšlenkám zastává vinařství nesoucí jméno Cecchi , ale i ostatní vinařství sdružené v této skupině velmi významné místo ve světě vína. Celá…

Detailní informace

Ceretto

Vše začalo koncem 30. let když Ricardo Ceretto, zakladatel stejnojmenného rodiného vinařství, vysázel první vinohrad na zvlněných kopcích piemontské krajiny v oblasti Langhe. Ricardovu vizi pak plně podpořili oba jeho synové, Bruno a Marcello. Jejich vášeň a láska k místní půdě vedla k obrovskému úspěchu tehdy prakticky začínajícího vinařství. Bratři Barolo, jak se jim často…

Detailní informace

CIRIO Conserve Italia sca

Italská konzervárna nese hrdě své jméno po svém zakladateli Francescu Cirio, který se narodil v Nizza Monferrato (Asti) 25. prosince 1836. Od roku 2004 je Cirio spojeno s Cooperative Group Conserve, evropským lídrem v konzervárenském průmyslu a posiluje svou pozici značky „made in Italy“ svou 150 letou zkušeností. V současné době je CIRIO významným exportérem…

Detailní informace

Colpetrone

V roce 1995 skupina Saiagricola získala vinařství Colpetrone. Jedná se o nejmladší a zároveň nejvíce dynamickým vinařství skupiny Saiagricola. Colpetrone se nachází na ideálním místě s výjimečným terroir, který poskytuje dokonalé podmínky pro produkci DOC a DOCG vín pocházejících z Montefalca. Colpetrone bylo nejprve velmi malým vinařstvím, které obhospodařovalo pouhých 4,5 hektarů révy. Dnešní rozloha…

Detailní informace

DE CECCO

Před více než sto lety v roce 1886 v Abruzzu vznikl rodinný podnik bratrů De Cecco. Z továrny na výrobu těstovin se během 130 let stal celosvětový fenomén kvalitních suchých těstovin. Významným mezníkem pro společnost se stal rok 1986. De Cecco se v tomto roce rozhodl rozšířit svou produkci o výrobu olivového oleje. V dalších…

Detailní informace

Di Majo Norante

V Di Majo Norante je šlechtická rodina, která je spjata s kultivací vína již od 18. století. Hlavním cílem je produkce kvalitních vín z lokálních odrůd. Vinařství Di Majo Norante se nachází na usedlosti Markýze Norante ze Santa Cristina v jihoitalském regionu Molise podél Jadranského moře. Molise je nejméně proslaveným regionem celé Itálie. Jedná se…

Detailní informace

Divella

Historie značky Divella vzniká v roce 1890, kdy Francesco Divella opouští obchodování s moukou a obilím a zakládá svůj první obilný mlýn. Neuplyne mnoho času a v roce 1905 je vystavěna první výrobna těstovin nesoucí jméno Divella. Tento podnik se nachází v malé vesničce zvané Rutigliano v regionu Puglia u města Bari. Tato část zemně…

Detailní informace

Domini Veneti

Historie vinařství se váže k první polovině 20. století. Dokument, který stvrdil vznik tohoto vinařství, byl podepsán 23. srpna 1933. Právě v tento den vzniklo partnerství mezi sedmi vinaři, kteří se rozhodli spojit své síly, aby zachovali vinařskou kulturu v okolí Verony. Tato iniciativa přišla právě z touhy o zachování a ochránění charakteru a kvality…

Detailní informace

Donatella Cinelli Colombini

Vinařství, je relativně mladou společností, založenou v roce 1998 Domatellou Conelli Colombini. Donatella, narozena v roce 1953 v rodině producenta vína Brunella di Montalcina, vystudovala dějiny umění a od roku 1993 se věnuje zavedení a rozkvětu „vinařské turistiky“ v Montalcinu, kde prakticky díky ní vznikla tradice zvaná „Cantine aperte“ (den otevřených sklepů), pořádaný s velkým…

Detailní informace

Duca di Salaparuta

Jedná se o téměř nejstarší vinařství v zemi. Prvopočátky vinařství se datují zpět od roku 1824, kdy poprvé spatřilo světlo světa víno CORVO. Vinařství založil Giuseppe Alliata, vévoda ze Salaparuty. Základním mottem bylo a je vinifikovat lokální révy. Od samého začátku se místní vína těšila veliké oblibě. Vždy doplňovala všechny významné hostiny pořádané u královských…

Detailní informace

ESSA s.r.o

Společnost ESSA, spol. s r.o. je ryze česká firma, která byla založena již v roce 1990 jako obchodní firma, jejíž hlavní obchodní komoditou byl dovoz konzervované zeleniny a ovoce, rýže a luštěnin ze zemí původu. Od roku 2004 firma ESSA, spol. s r.o. vlastní společnost NOVA a.s. kde probíhá výroba sterilované zeleniny a ovoce, ochucovadel…

Detailní informace

EUROFUNGO

Rodinná firma byla založena v roce 1965 z iniciativy zakladatele Giovanni De Paulise, který s pomocí své manželky Chantal vedl společnost až do konce osmdesátých let. Od roku 1993 jeho syn Gian Marco De Paulis řídí společnost spolu se svou sestrou Micaelou. Eurofungo se brzy stalo lídrem na italském trhu v oblasti výroby, zpracování, distribuce…

Detailní informace

F.LLi Pinna Industria Casearia S.p.A.

Sýrárna Pinna byla založena ve městě Thiesi na Sardinii v roce 1919 dvěma bratry : Francescem a Giommariem Pinna. Dnes se o výrobu sýrů stará již třetí generace. Mlékárna používá ty nejlepší technologie. Sýry s jeich značkou a především Pecorino romano jsou známé nejen v Itálii ale i po celém světě. Pro výrobu sýrů zde…

Detailní informace

Farnese

V roce 1582 princezna Margherita d´Augusta, dcera císaře Karla V. a manželka Ottavia Farnese koupila město Ortona za 52 000 dukátů. Okouzlena nedotčenou přírodou a malebným krajem se rozhodla vystavět palác “Pallazo Farnese” na pobřeží tohoto krásného přístavního města kde by strávila své stáří. Odjakživa vkládala velké úsilí do obhospodařování svých polí, zejména pak vinohradů.…

Detailní informace

Fazi Battaglia

Vinařství Fassi Battaglia bylo založeno v roce 1949 v městečku Cupreamontana v region Marche. Roční produkce činila 60 až 80 tis. Lahví vína z tradiční, ale téměř neznámé odrůdy Verdicchio. V 50. Letech se zakladatel Francesco Angelinise svímy vnuky rozhoduje inovoat vinařství a proslavit svá vína. Společně s architektem Antonio Maiocchi vymýšlejí novou lahev pro…

Detailní informace

Giacomo Vico

Historie vinařství Giacomo Vico se datuje zpět ke konci 19. století, zřejmě kolem roku 1890, kdy Giacomo začal vyrábět a prodávat víno pod svým vlastním jménem. Giacomo produkoval zejména tradiční odrůdy regionu Roero a ve většině případů vína prodával ve velkých 300 – 350 litrových sudech, které nesly kovový štítek se znakem vinařství. Teprve po…

Detailní informace

Gimetal

Gimetal je projekt, který začal myšlenkou Marca D´Annibale, zakladatele firmy, před třiceti lety. Firma sídlí v srdci Itálie, v Toskánsku a dnes je celosvětově rozeznávaným producentem nástrojů pro přípravu pizzy. Vysoká kvalita, odolnost a využití nejvyspělejšího zpracování kovu patří k pilířům společnosti.

Detailní informace

Gorgo

Vinařství Gorgo najdete v regionu Veneto, nedaleko vesničky Custoza v provincii Sommacampagna Verona. V roce 1973 ho založil Roberto Bricolo, který dodnes obhospodařuje veškeré práce spojené s výrobou vína. Z původních 22 hektarů se ale v čase rozrostlo na dnešní celkovou plochu čítající 60 hektarů. Vesměs všechny polohy jsou situované v historických oblastech Bianco di…

Detailní informace

Grattamacco

Marchesi Incisa della Rocchetta položil základ slávě vín z Bolgheri, když v 50. letech 20. století stvořil víno s názvem Sassicaia. První ročník tohoto unikátního vína přišel na trh v roce 1968 a začal tak psát vinařskou historii Itálie. Přesně o deset let později se jako druhé po Sassicaia zrodilo další kultovní víno z Bolgheri,…

Detailní informace

GUSTI ITALIA - F. FALCONE

Gusti Italia byla založena v roce 1998 panem Francescem Falcone. Nachází se v jižní Itálii, v regionu Apulie který je považován za nejlepší místo pro pěstování olivovníků v kvalitě i v kvantitě. Firma se od počátku zaměřila na výrobu extra panenského olivového oleje nejvyšší jakosti. V roce 2005 byla uvedena do výroby nová řada organických…

Detailní informace

Chiarli

Chiarli 1860 je nejstarším výrobcem Lambrusca a ostatních vín v oblasti Emilia. Vinařství bylo založeno v roce 1860 panem Cleto Chiarli, v té době majitelem a provozovatelem restaurace „Trattoria delľ Artigliere“ v centru města Modena a zároveň zde pro své stálé hosty připravoval své vlastní Lambrusco. Velmi dobrý ohlas a obliba jeho vína mu dodal…

Detailní informace

IPSA S.p.a

Společnost byla založena v roce 1978. Nyní je Ipsa velká firma, která nabízí vysokou kvalitu produktů. Výroba je zaměřena na rozsáhlou řadu výrobků : základy pro zmrzliny, krémy a náplně pro cukrářské výrobky, toppingy, želatiny a další. Všechny výrobky jsou bez GMO a trans-kyselin. Továrna využívá špičkové vybavení a své produkty vyváží do 60 zemí…

Detailní informace

Jermann

Silvio Jermann se z velké části podílí na slávě italského vinařství. Zejména to platí o jeho bílých, dnes již kultovních, vínech Vintage Tunina a Dreams, které neodmyslitelně patří k italským vinařským dějinám. Silvio, dědic tradičního friulského vinařství, s tradicí již od roku 1881 kdy bylo založeno jeho pradědou Antoniem, vystudoval dvě prestižní vinařské akademie Conegliano…

Detailní informace

Kettmeir

V malebné krajině Jižního Tyrolska, v místě s pohnutou historií spjatou s Rakousko-Uherským mocnářstvím, nedaleko vyhledávaného jezera Lago di Caldaro, u stejnojmenného malebného městečka, je situováno malé vinařství nesoucí jméno svého zakladatele KETTMEIR. V roce 1919 Giuseppe Kettmeir, tou dobou již velmi známá osoba mezi místními rolníky v tomto důležitém regionu, začíná s výrobou vín,…

Detailní informace

L’Antica e Rinomata Riseria Ferron

Riserie Ferron se nachází v Isola della Scala, v provincii Verona. V současé době je to již pátá generace která zachovává a šíří tradici a nadšení pro rýži. Bratři Gabriel a Maurizio Ferron se s obrovskou vášní a nasazením starají o propagaci rýže Ferron. Riserie vyváží své produkty do celého světa. Rýže Vialone Nano Veronese…

Detailní informace

La Casearia CARPENEDO srl

Antonio Carpenedo, vede se svými syny Ernestem a Alessandrem La Casearii Carpenedo s.r.o se sídlem v Camalò di Povegliano v provincii Treviso. Historie společnosti začala počátkem roku 1900, kdy Ernesto Carpenedo, otec Antonia začal jako „casoin“ (což v benátském dialektu znamená obchod s potravinami). V 60. letech se Antonio pustil do dobrodružství jako mlékař a…

Detailní informace

LA FABRICA DELLA PASTA DI GRAGNANO

Narodit se a žít v Gragnano znamená být prostoupen opojnou chutí a vůní tvrdé pšeničné krupice a těstovinami z ní vyrobených. Mario Moccia v roce 1976 neodolal tomuto vábení ..... a koupil slavnou továrnu na výrobu těstovin. Pro výrobu těstovin se zde používá pouze nejlepší krupice, ve spojení s vodou ze zdrojů Gragnano. Těstoviny se…

Detailní informace

La Formaggeria GRAN MORAVIA - Brazzale Moravia a.s.

Brazzale Moravia a.s. (nesoucí do 30.4.2016 název Orrero a.s.) je společností, v níž se skloubila kvalitní italská technologie a chuť s českou zemědělskou a chovatelskou kvalitou. V dnešní době je největší sýrárnou v České republice, která se podílí téměř jednou třetinou na celkovém vývozu sýrů z ČR. Mléko je zde zpracováno na sýry podle té…

Detailní informace

La Poderina

Vinařství La Poderina se nachází jižně od Montalcina v blízkosti vesničky Castelnuovo dell´Abate, která svůj věhlas získala zejména díky pověsti hroznů z přilehlých vinic. Díky filosofii vinařství, která se řídí heslem „inovace slouží tradici“ se v La Poderina produkují vína, která jsou citlivou symbiózou mezi tradicí a klasikou. Vína zrají vesměs v kombinaci dubových sudů…

Detailní informace

La-Vis

Vysoko v kopcích Avisio, severně od města Trento v Jižním Tyrolsku se nachází malebné horské městečko Lavis a současně i stejnojmenné vinřaství, jehož kořeny se dají vystopovat již v roce 1850. Právě v tomto roce zde rodina Cembran vystavěla první stavení dnešního vinařského podniku. La-Vis stojí přímo v srdci zóny, které se těší téměř stoleté…

Detailní informace

Lamole di Lamole

Vinařství Lamole di Lamole se nachází v samotném srdci oblasti Chianti ve vesničce Greve in Chianti na svahu, přímo naproti stejnojmenných kopců. Tato místní fantastická atmosféra podpořená jedinečným genius loci se mimo jiné chlubí i dlouholetou historií. Právě na tomto místě stával hrad, dokumentovaný již v roce 1480, který sloužil k obraně údolí Greve. Původ…

Detailní informace

Latteria sociale Mantova Soc. Agr. Coop. a Latteria San Sebastiano

Mlékárna - sýrárna Mantova vznikla v roce 1929 a brzy se stala skutečným výrobním centrem schopným zpracovat každý den 7000 tun mléka a produkovat v průměru 1,200 kg Grana Padano, ve třech závodech. Kvalita zdejšího Grana Padano je zaručena od samého počátku výroby. Tento vynikající produkt, vyrobený s maximálním nasazením a transparentností stal oblíbeným na…

Detailní informace

Librandi

V srdci kopcovité krajiny mezi nížinou Alice a podhůřím na kterém stojí starobylé město Krimissa se na ploše 6500 m2 rozprostírá tradiční rodinné vinařství Librandi, které obhospodařuje na 230 hektarů vinic v samém srdci území Ciro nedaleko městeček Rocca di Neto a Casabona. Kantýna je přímo v prastarém městečku Ciro Marina. Teto kout Itálie se…

Detailní informace

LIBRANDI

Farma byla založena v roce 1967 v jižní Itálii, Pasqualem Librandi. Z plochy o rozloze 220 hektarů je 153 určeno specializovanému olivovému háji s přibližně 27 000 stromy. Aplikuje se zde metoda ekologického zemědělství a zároveň probíhá úzká spolupráce s významnými zemědělskými studijními středisky: Univerzita ve Florencii - oddělení ochrany proti škůdcům; CRA Rende (CS)…

Detailní informace

Mandrarossa

Výsledkem mnohaletých zkušeností vinařství Cantina Settesoli (více než 30 ročníků) jsou vína se značkou Mandrarossa. Filosofie a hlavní fokus vinařství spočívá ve vinifikaci tradičních sicilských odrůd. Velký důraz k dosažení nejvyšší kvality provází hrozny již na vinici. Cantina Settesoli v současné době obhospodařuje cca 6500 hektarů, (sdružení menších pěstitelů, z nichž každý pečuje o kousek…

Detailní informace

Marcati

Historie vinařství a destilérie Marcati počíná kolem roku 1919, kdy v regionu Veneto u města Verona, dva bratři, Luigi a Pietro Marcati začínají experimentovat s výrobou likérů v rodinné lékárně. Na svou dobu velmi dobře vybavená lékárnická laboratoř nabízela ideální zázemí pro vývoj a přípravu likérů, v této oblasti tolik populárních. Brzy se výrobky se…

Detailní informace

Marcati

Historie destilérie Marcati počíná kolem roku 1919, kdy v regionu Veneto u města Verona, dva bratři, Luigi a Pietro Marcati začínají experimentovat s výrobou likérů v rodinné lékárně. Na svou dobu velmi dobře vybavená lékárnická laboratoř nabízela ideální zázemí pro vývoj a přípravu likérů, v této oblasti tolik populárních. Brzy se výrobky se jménem Marcati,…

Detailní informace

MARR S.p.A

MARR je distribuční centrum operující na celém italském území a je největším distributorem v oblasti Foodservice. Již 45 let slouží MARR více než 40.000 zákazníkům v obchodním stravování (restaurace, hotely, rekreační střediska) a v jídelnách (školy, nemocnice) se sortimentem 10.000 potravinářských výrobků (ryby, maso, různé potravinářské výrobky, ovoce a zelenina). Skupina má 34 distribučních center,…

Detailní informace

Masiello food

Masiello Food sídlí v Apulii, v jedné z oblastí s vysokou zemědělsko-potravinářskou výrobou. Zpočátku se zde věnovali především produktům z oliv, postupně se výroba rozšířila a dnes se zde zpracovává mnoho druhů zeleniny a mezi hlavní artikl patří především výrobky z artyčoků. Nový výrobní závod je rozložen na třináct tisíc metrech čtverečních, se třemi výrobními…

Detailní informace

MAZZA Alimentari S.r.l.

Společnost Mazza Alimentari působí v potravinářském průmyslu již 65 let. Vášeň pro potraviny a italské tradice zde byla vždy středem zájmu. Hlavním cílem je plně uspokojit potřeby zákazníků s cílem vytvořit silné a trvalé vztahy. Základem značky Mazza jsou : Tradice, kvalita a servis. Mazza je rodinná firma založena panem Giovannim Mazza před šedesáti pěti…

Detailní informace

Mila BERGMILCH SÜDTIROL

Mila to je především obrovská spolupráce mezi 2.600 jihotyrolských horských zemědělců a 400 zaměstnanců ve dvou závodech. Zemědělci jsou dodávají zhruba 200 milionů kilogramů syrového mléka, které je zpracováno do 24 hodin. Mléčné výrobky jsou prodávány v Trentino Alto Adige, zbytek Itálii i v zahraničí. Mila je nejdůležitější mléčné družstvo v zemi a jeden z…

Detailní informace

MINASSO

Společnost Minasso, je zaměřena především na výrobu typických produktů Ligurské riviéry a zahájila svou činnost svým zakladatelem Serafinem Minasso v roce 1962. Typickým zdejším produktem je olivový olej z odrůdy oliv Taggiasca. Postupně se přidávali do výroby další druhy produktů např. paté z černých a zelených oliv, pesto a další typické středomořské omáčky. U všech…

Detailní informace

MOLINO SPADONI S.p.A.

V roce 1921 rodina Spadoni, koupila mlýn v Coccolia a tím zahájila tradici, která trvá dodnes. Sortiment je obrovský, vyrábí se zde : mouky na těstoviny, připravené směsi na chleba, koláče a pizzy a dokonce i speciální mouky, organické mouky a další. Každý výrobek je považován za dokonalý pro ty, kteří chtějí jen to nejlepší.…

Detailní informace

Monteverdi

Příběh rodiny Monteverdi sahá do dob, kdy se v regionu Lombardia v místě zvaném Casalpusterlengo, během svého tažení Evropou, zastavil se svým doprovodem Napoleon Bonaparte. V době kdy pronásledoval rakouské vojska zde, strávil několik dní a pro sebe a svůj početný doprovod požadoval víno a dobré jídlo. Nejen on sám byl velmi překvapen vysokou kvalitou…

Detailní informace

Mulino Caputo - Animo Caputo S.r.l

Mlynářská tradice rodiny Caputo vznikla roce 1924 v Neapoli. Hodnota jejich výrobků je uznávána a oceňována po celém světě. Díky šetrnému zpracování mají výrobky Caputo schopnost zachovat si přirozenou a autentickou chuť. Míchá se zde více druhů obilí např. z Umbrie, Marche a dalších italských regionů. Další druhy se dováží z Evropy, zejména z Francie,…

Detailní informace

Negro Angelo

Zmínky o tomto vinařství jsou zapsány ve starých registrech v archivu historické radnice v Monteu Roero již od roku 1670. Otcem tohoto prestižního vinařství byl Giovanni Domenico Negro, který byl vlastníkem domu s pecí, mlátičkou a sklepem s víny. Dům se nachází v Ajello Valley, ve východní části vinice Perdaudin, kde rodina Negro po staletí…

Detailní informace

NERI INDUSTRIA ALIMENTARE

Společnost Neri sídlí v Lamporecchiu - v toskánských kopcích mezi Vinci a Pistoiou. Neri Ademaro založil malou firmu v roce 1947, která svými produkty zásobovala pouze okolní oblast. Zpočátku to byly jen olivy, ale v průběhu let se činnost rozrostla o další produkty, které pocházejí výhradně ze sklizně z okolní krajiny. Dnes je velkým lídrem…

Detailní informace

Nortindal See Products S.L.

Výrobky španělské společnosti Nortindal se prodávají do více než 40 zemí světa. Nortindal Sea Products S.L. je světový lídr v oblasti výroby sépiového barviva. Nabídka zahrnuje i řadu omáček připravených např. pro černou paellu a mořské plody. Všechny výrobní procesy jsou prováděny pod přísnou kvalitou založenou na pravidelch HACCP, ISO a FDA.

Detailní informace

ORTO CONSERVIERA

Orto Conserviera je potravinářská společnost, která vyrábí a prodává sterilované zeleninové produkty. Společnost byla založena v třicátých letech Enricem Giacchettim, a nyní je pod vedením pana Marina Giacchetti a jeho syna Maurizia. Po tři generace jsou zde zachovávány původní receptury a tradice z oblasti Marche. V Orto je vždy kladen důraz na kvalitu a dodržování…

Detailní informace

Pasolini dall Onda Borghese - TENUTA DI BARBERINO VAL D'ELSA

Farma Barberino Val d'Elsa má cca 270 hektarů z toho 40 hektarů specializovaných vinic. Zemědělská činnost zejména pěstování révy se zde datuje od roku 1573. Středověký palác charakterizovaný opěrnými pilíři, stojí u vchodu do vesnice, a je jedním z několika budov, které jsou součástí majetku Pasolini Borghese. Sklepy jsou umístěny v suterénu Barberino, starobylého středověké…

Detailní informace

Pastificio Corona di Renzo e Stefano

Pastificio Corona Renzo a Stefano působí na trhu od roku 2002 a specializuje se na výrobu sardských těstovin na základě kulinářských tradic. Značka brzy dosáhla neuvěřitelný úspěch a její výrobky se používají v nejznámějších restauracích s typickým regionálním menu.

Detailní informace

Pastificio TEMPORIN srl

V roce 1964 začal Mario Temporin vyrábět těstoviny a tortellini v malé dílně v Lugagnano, malé vesnici v provincii Verona, spolu s rodinou. Brzy byla rodině malá dílna příliš „těsná“, proto v roce 2000 byla továrna přestěhována do města Sommacampagna v provincii Verona. Nové zařízení má tři kompletní výrobní linky na suché těstoviny, čerstvé a…

Detailní informace

Pianpolvere Soprano

Pianpolvere Soprano je vinařství s dlouhou historií v samém srdci oblasti Langhe, ve vesničce Monforte d´Alba. Vinařství založil Paolo Fenocchio, který tuto usedlost koupil od bankéře Levi-Debenedetti z Cherasco v roce 1898. Jméno Pianpolvere Soprano pochází z dob Napoleona, 17. století, kdy se na tomto místě nacházely sklady střelného prachu, které zde Napoleon nechal vystavět.…

Detailní informace

Podere Guado al Melo

Vinařství Podere Guado al Melo se rozprostírá na ploše o 17 hektarech, v malebné krajině Toskánska, v samotném srdci oblasti Bolgheri DOC, nedaleko Livorna. Bolgheri je slavnou oblastí, kde se zrodil nový směr italského vinařství. S příchodem kultovních vín na bázi odrůdy Cabernet Sauvignon, která právě v Bolgheri dosahuje vyniajících výsledků. Děje se tak především…

Detailní informace

Poggio di Sotto

Vinařství Poggio di Sotto bylo založeno v roce 1989 v jihozápadní části Montalcina, která je považována za jednu z nejkvalitnějších poloh pro pěstování odrůdy Sangiovese. Usedlost se rozprostírá na ploše přibližně 32 hektarů, z nichž 10 je osázeno révou. Vinice jsou osázeny výhradně odrůdou Sangiovese a jsou registrovány v apelaci Brunello di Montalcino DOCG. Okolí…

Detailní informace

POLSELLI

Společnost Polselli sídlí v Arce, v provincii Frosinone a byla založena v první polovině dvacátého století. Brzy se stala lídrem na trhu ve výrobě mouky na chleba, koláče a pizzu. Kvalita, transparentnost a spolehlivost jsou hodnoty, na kterých stojí vášeň rodinného podniku Polselli. Po tři generace se v Polselli zabývají studiem každého zrnka pšenice. Všechny…

Detailní informace

Puiatti

Vinařství Puiatti najdete ve vinařském regionu Friuli, na severovýchodě Itálie. Přesněji pak v podoblasti Isonzo, která je známá pro své výjimečné podloží, jež tvoří štěrk a jiné kamení. V současnosti hospodaří vinařství s 50 hektary vlastních vinic, které jsou výhradně situovány v kopcích oblasti Isonzo. Podnik založil Vittorio Puiatti v roce 1967. Od samého počátku…

Detailní informace

Ristora

Ristora je přední italskou značkou ve výrobě instantních potravin. Nabízí širokou škálu instantních nápojů: čokoládu, cappuccino, heřmánkový čaj, káva, bylinné čaje. V nabídce nechybí ani instantní dezerty.

Detailní informace

Ritterhof

V blízkosti městečka Caldaro (Kaltern) ,v malebné krajině nedaleko jezera Lago di Caldaro a města Tramin v regionu Alto Adige, přímo na začátku Strada del Vino, se nachází vinařství RITTERHOF. Ritterhof je malé vinařství hospodařící na 7,5 ha vlastních vinic a spolupracující s místními vinohradníky od kterých nakupuje révu v té nejvyšší možné kvalitě přibližně…

Detailní informace

Roberto Industria Alimentare S.r.l.

Roberto Alimentari S.r.l vzniklo v roce 1962 ve městě Susegana - Treviso jako malá pekárna. Již v roce 1968 se svými Grissinami dobyla švýcarský trh. V roce 1992 byl do výroby zařazen chléb na Bruschettu a Tramezzino. Roberto dodržuje etické principy a hodnoty potravinářského průmyslu v souladu se zákonem. V portfoliu výrobků naleznete : italské…

Detailní informace

Rocche dei Manzoni

V roce 1974 se Valentino Migliorini společně se svou ženou Jolandou rozhodli ke koupi panství z 18. století obklopené vinohrady s vynikající expozicí v severoitalksém Piemonte, přesněji ve vesničce Monforte d´Alba v Langhe. Tím se začala psát historie jednoho z nejpozoruhodnějších vinařství v Langhe. Zpočátku se Valentino soustředil především na produkci tradičních vín regionu: Dolcetto…

Detailní informace

Roner

Na samotném konci horského městečka Termeno – Tramín v regionu Alto Adige, tedy Jižním Tyrolsku, se nachází jeden z nejdůležitějších a nejlepších producentů Grappy a ovocných pálenek nejen v Itálii. Termeno, které dalo světu stejnojmennou vinnou révu Gewürztraminer a které se svou Wienstrasse, je velmi důležitým místem pro pěstování vína a ovoce, nabízí díky své…

Detailní informace

SABELLI S.p.a.

Mlékárna Sabelli byla založena v roce 1921, kdy Nicolangelo Sabelli zahájil činnost, spolu se svým synem Archimedem, v Molise. V současnosti sídlí továrna v Ascoli Picenu a vede ji již čtvrtá generace rodinného podniku Sabelli. Továrna je vybavena pokročilou technologií a dokonalou logistickou a distribuční soustavou. Všechny výrobky mají přirozenou chuť mléka z farem z…

Detailní informace

Salumificio Gianoncelli S.r.l.

Výrobna uzenin Gianoncelli se nachází ve městě Sondrio Poggiridenti kousek od hlavního města, v srdci údolí Valtellina a od roku 1967 se specializuje na výrobu Bresaoly nejvyšší kvality. Výroba zde probíhá ručně, unikátní a nenapodobitelnou metodou z nejlepších kusů hovězího masa.

Detailní informace

San Giorgio a Lapi

Vinařství San Giorgio a Lapi bylo založeno rodinou Simoni v roce 1977. Vinařství situované v malebné toskánské krajině, v regionu Chianti východně od města Siena. V místech obhospodařovaných již od 17. století, s historickou produkcí vinné révy a oliv. Vinařství, nese ve svém názvu jméno San Giogrgio – svatý Jiří, dle malého kostelíku nacházejícím se…

Detailní informace

San Tommaso alimentari S.r.l

San Tommaso je značkou pro typická jídla plná charakteristických tradičních chutí Abruzza. Společnost byla založena s cílem obnovení starých krajových receptů za spolupráce kuchařů z Vila Santa Maria. Dnes společnost nabízí širokou škálu regionálních produktů, jako jsou čerstvé a sušené těstoviny, omáčky a paštiky, uzeniny a sýry, pečivo a zavařeniny, šafrán, lanýže a kořeněné oleje.…

Detailní informace

Santa Margherita

Vinařství Santa Margherita bylo založeno v roce 1935 prozíravým a osvíceným obchodníkem Geatano Marzotto Jr., který ve stejné době řídil rodinný obchod s textilem. Obchod s textiliemi byl součástí rodiny Marzotto již od počátku 19. století, kdy byl založen Geatanovým pradědečkem Luigim. Gaetano Marzotto je znám svým obrovským citem pro potřeby podniku jako takového a…

Detailní informace

Sella & Mosca

Od dob, kdy dva podnikatelé ze severoitalského regionu Piemonte začali rekultivovat půdu, kde se dnes rozprostírá vinařství Sella e Mosca na 550 hektarech, uběhlo již déle než století. Byl to šťastný moment, když tito dva odvážlivci přišli do této okouzlující krajiny se slibnou půdou a zamilovali si ji. Sella, inženýr, příbuzný významného státníka a Mosca,…

Detailní informace

Silvestri

Silvestri je rodinné vinařství nacházející se v samotném srdci Castelli Romani, pozůstatkům pěti antických hradů v přímé blízkosti Říma, v regionu Lazio. Castelli Romani, stejně tak jako většina území Lazia je velmi specifickou oblastí pro pěstování vinné révy a přípravu vín, která zde má historicky velmi dlouhou tradici. Velmi teplé počasí a ne přiliž rozmanitá…

Detailní informace

STERILTOM srl

Steriltom je rodinná firma kterou v roce 1934 založil Dario Giuseppe Squeri v Piacenze a v průběhu let se specializuje na výrobu produktů z rajčat pro odvětví stravovacích služeb a průmyslu. Je největším zpracovatelem rajčatové dužiny v Itálii. Výrobní kapacita je více než 200.000 / 5 kg kusů za den a více než 150.000 kusů…

Detailní informace

STRIANESE CONSERVE

AGRICONSERVE REGA Soc. Coop. Ag. - je výrobní závod který sídlí v italském městě Striano. V roce 1987 se spojili dvě značky „STRIANESE“ a „Rega“ . S pomocí moderních technologií s ohledem na životní prostředí vznikl nový průmyslový komplex, který zaujímá plochu asi 30.000 metrů čtverečních. Silnou stránkou výroby je bezpochyby „kvalita“, o kterou je…

Detailní informace

Tasca d´Almerita

Osm generací rodiny, jež je strůjcem úspěchu vinařství Tasca dal Merita, je spojeno s dvěma významnými misty na Sicílii. Jedná se o Regaleali, kde rodina hospodaří s 500 hektary půdy a Villa Tasca, usedlost, kterou najdete v Palermu, srdci a duši kulturního a sociálního života Sicílie. Řadu let je vinařství Tasca vnímáno jako inovátor, který…

Detailní informace

Tenuta Caparzo

Jméno vinařství pochází pravděpodobně z historického jména Ca´Pazzo. V 60. letech prošlo vinařství rozsáhlými změnami. Zejména se investovalo do vinic a vybavení sklepa. Caparzo se zejména věnovalo kultivaci různých klonů Sangiovese, které se používá pro produkci Brunella. Caparzo vinifikuje svá vína výhradně v harmonii s tradicí. I proto najdeme ve sklepě zejména velké dubové sudy…

Detailní informace

Tenuta Santa Anna

Vinařství Santa Anna se nachází v zóně zvané Lison Pramaggiore, ve východním Venetu nedaleko města Portogruaro (cca 50km východně od Benátek), téměř na hranicích s regionem Friuli. Východ Veneta je převážně znám pro pěstování obilnin, nicméně zóna Lison Pramaggiore byla historicky vždy předurčená ke kultivace révy. Vinařství Santa Anna obhospodařuje 140 hektarů půdy bohaté na…

Detailní informace

Tenuta Sassoregale

Tenuta Sassoregale je nejnovějším projektem rodiny vinařství Santa Margherita. Usedlost se nachází mezi kopci Montalcina a Tyrhénským mořem na jihu Toskánska, v části zvané Maremma-Toscana. Projekt, který odstartoval vznik vinařství Tenuta Sassoregale vznikl v roce 1997, kdy se Santa Margherita rozhodla investovat do výsadby 38 hektarů vinic v jihotoskánské oblasti Maremma. Mezi lety 1999 –…

Detailní informace

Tenute del Cerro

Vinařství Tenute del Cerro najdeme v malebné kopcovité krajině v srdci Toskánska, nedaleko významné vinařské vesnice Montepulciano. Fattoria del Cerro je největším vinařstvím s registrovanými vinicemi pro produkci vína Vino Nobile di Montepulciano. Farma se rozkládá na ploše o 600 hektarech, z nichž 170 je osázeno révou. 93 hektarů pro Vino Nobile di Montepulciano, 36…

Detailní informace

TERRA MARIS - EUROPI

Značka Terra Maris je jednou ze značek patřící pod společnost EUROPI a zahrnuje typické středomořské lahůdky od předkrmů až po mořské a zeleninové speciality. Vyznačuje se vysokou kvalitou a neustálým výzkumem inovativních produktů.

Detailní informace

Travaglini

Vinařství Travaglini obhospodařuje 55 hektaru půdy v srdci oblasti Gattinara. Dnes je révou osázeno 39 hektarů odrůdou Nebbiolo (místními nazývaná „Spanna), která tvoří vína Gattinara. Vinařství založil Arturo Travaglini v roce 1958 a od té doby ho i společně se svým synem Giancarlem řídil. Dnes se o vinařství stará jeho žena Liliana a dcery Cristina,…

Detailní informace

Umani Ronchi

Vinařství založil Gino Umani Ronchi v roce 1950 ve městě Cupramontana v Marche. V 70. letech koupila vinařství rodina Bianchi Bernetti, která statek vlastní dodnes. Od té doby prošlo vinařství množstvím změn. Bylo rozšířeno o dva nové gravitační sklepy z nichž se jeden používá výhradně pro vinifikaci nejvýznamnějšího místního vína Verdicchio, druhý pro červené víno…

Detailní informace

URBANI TARTUFI

Rodinný podnik odstartoval v roce 1852 Constantin Urbani, který začal vyvážet čerstvé lanýže do Carpentras ve Francii, čímž vytvořil podnik, který se v průběhu let stává stále větší a významnější. Vývozy rychle rostly do Francie, Německa, Švýcarska a zároveň do dalších italských regionů. Po Constantinovi přišel Paolo Urbani senior a po něm Carlo Urbani. Carlo…

Detailní informace

URSINI S.r.l

Rodinný podnik Ursini z regionu Abruzzo je více než desetiletí lídrem na trhu s olivovými oleji a zásadně se podílí na rozvoji tohoto sektoru v Itálii. Svou produkcí respektují terroir a charakter jednotlivých druhů olivovníků, které patří mezi faktory, jež společně s podnebím a kvalitou půdy ovlivňují výslednou chuť. Všechny své olivy sklízejí ručně a…

Detailní informace

Val delle Rose

V roce 1996 zahajuje rodina Cecchi novou výzvu, rozhoduje se pro investování do oblasti Maremma Toscana, do oblasti kde prováděný výzkum naznačoval velmi dobré podmínky pro pěstování a kultivaci vína. Cecci zakupuje hospodářskou usedlost se jménem Val delle Rose situovanou v lokalitě Poggo la Mozza, v dnešní apelaci DOCG Morellino di Scansano. Rozloha vinařství s…

Detailní informace

Varvello S.r.l

Giovanni Varvello se narodil v roce 1882 v Grana Monferrato (v provincii Asti), do bohaté zemědělské rodiny. Po ukončení studia Giovanni začal svou činnost jako obchodník s vínem. Proto koupil budovu na Via Nizza 135 v Turíně. Na počátku dvacátých let již byl Giovanni Varvello dobře zavedeným obchodníkem s vínem. V roce 1921 Giovanni Varvello…

Detailní informace

Venchi 1878 S.p.a.

Silviano Venchi otevřel svůj čokoládový ateliér v Turíně v kolébce italské čokoládové tradice v roce 1878. Od té doby se zde každý den vytváří nové výtvory, které obohacují širokou škálu produktů Venchi. Můžete si vybrat z labužnických čokolád tradičních i exotičtější v různých příchutích a velikostech. Krémová Gianduja, má jedinečnou chuť a ve velkých blocích…

Detailní informace

Vesevo

Historii zdejšího vinohradnictví zmiňuje již Homér ve své knize Odysseia, kde se hovoří o spontánním růstu révy na pobřeží dnešní jižní Itálie, tehdy známé pod jménem „Magna Greacia“, latinský název pro Veliké Řecko, které kolonizovalo jih Itálie v 9. století před Kristem. Vína z Kampánie byla vždy hojně vyhledávána aristokracií dávného Říma až do dob…

Detailní informace

Vigneti del Salento

Vinařství Vigneti del Salento je nejmladším přírůstkem ve skupině Farnese . Situováno je v regionu Puglia na slavném poloostrově Salento. Tato zóna je věhlasná zejména díky krásným plážím a historickým městečkům, ale také díky velmi starým vinicím s jedinečnou geografickou polohou. Celá lokalita zahrnuje provincii Lecce, velkou část provincie Brindisi a část Taranta. Salento jako…

Detailní informace

Vigneti del Vulture

Vinařství Vigneti del Vulture je mladým vinařstvím, které v roce 2009 doslova vzešlo z popela skomírajícího podniku Basilium, které byť dokázalo produkovat skvělé hrozny, již neuneslo tíhu investic do obnovy a rekultivace vinic. Po dlouhé rozvaze založené na možnosti produkovat skvělá vína v tradiční a jedinečné oblasti Vulture začalo toto mladé vinařství vinifikaci již svých…

Detailní informace

Vigneti Zabu

Vigneti Zabu je nejmladším přírůstkem vinařské rodiny Farnese. Jedná se o mladé vinařství, které se nachází nedaleko Sambuca di Sicilia. Místní vinice patří k nejlépe situovaným na celém ostrově. Jedná se především o kopcovité plochy v údolí Belice. Tradice zdejšího vinařství sahá daleko do historie. Hrozny zde vždy dozrávaly do vysoké kvality, a to zejména…

Detailní informace

Villa Cerna

Villa Cerna je historickou usedlostí u Castellina in Chianti v blízkosti města Siena, o níž jsou první zmínky datovány v roce 1001, kdy byla podepsána zakládající listina v klášteře Svatého Salvatora v blízkosti Sieny. Villa Cerna byla vždy důležitou hospodářskou a strategickou usedlostí na vrchovině tohoto důležitého území. Počátkem šedesátých let přechází do vlastnictví Luigiho…

Detailní informace

Zaccagnini

Vinařství Zaccagnini se nachází v malém rohu regionu Abruzzo, ve městě Bolognano, který je především hornatý a kopcovitý. Díky svým klimatickým podmínkám nabízí jedinečné místo pro pěstování vinné révy. Nížinu tohoto regionu tvoří úzký pás, který věrně kopíruje břeh Jadranu a nezasahuje do vnitrozemí. Tato oblast má celkovou rozlohu 10 794 Km2 a 1,5 mil…

Detailní informace

Zanin

V polovině 18 století, Bortolo Zanin zakládá rodinou destilérii v místě zvaném Locanda v regionu Veneto. První produkty jsou připravovány v malé ručně vyrobené destilační koloně a vůbec celý složitý proces výroby je ruční. První grappy jsou připravovány z matoliny vinných hroznů, zbylé po výrobě vína. Bortolo Zanin, podle něhož tkzv. „Spirito bianco“ (bílá grappa)…

Detailní informace